«Υπάλληλος της ΔΕΗ» άρπαξε 6.000 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένη..!!

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων.

Σε ένα από αυτά που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου στη Δαύλεια Βοιωτίας, οι απατεώνες κατάφεραν να φύγουν με ένα σεβαστό ποσό σε ρευστό και χρυσαφικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα του lamiareport.gr.

Συγκεκριμένα ο απατεώνας πλησίασε μια 74χρονη στην παραπάνω περιοχή, παριστάνοντας τον τεχνικό της ΔΕΗ. Χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της κουβέντας τους, ο άγνωστος κατάφερε να την απασχολήσει και να αφαιρέσει 6.000 ευρώ που είχε η ηλικιωμένη στο σπίτι. Επιπλέον της αφαίρεσε τα χρυσαφικά της τα οποία κατά δήλωσή της ήταν αξίας 5.000 περίπου ευρώ.

Ο άγνωστος εξαφανίσθηκε μπαίνοντας σε ένα ΙΧ όπου τον περίμενε ένας ακόμη συνεργός του.

Είναι απολύτως απαραίτητο να επιμείνουμε στην ενημέρωση κυρίως των ηλικιωμένων ανθρώπων για τους διαφόρους απατεώνες που σκαρφίζονται ένα σωρό πονηριές για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. Δεν αφήνουμε κανέναν άγνωστο να μπαίνει στο σπίτι μας, ούτε για νερό, χρυσαφικά κι άλλα κοσμήματα τα φυλάσσομαι σε ασφαλές μέρος μακριά από προφανή σημεία, ενώ καλό θα ήταν μεγάλα χρηματικά ποσά να τα φυλάσσουμε στην τράπεζα και όχι στα συρτάρια.

Πηγή: topontiki.gr