Ευ Ζην

Θερινό καταφύγιο μόλις 18 τετραγωνικών μας φέρνει κοντά στη φύση | in.gr

Το 2021, οι Christopher Eilers, Johann Ahlers και Julian Trautwein, φίλοι από το σχολείο, ίδρυσαν τη με έδρα το Βερολίνο νεοφυή επιχείρηση Raus με στόχο να προσφέρουν σε κατοίκους της πόλης δυνατότητα σύντομης διαμονής σε εντυπωσιακά τοπία τα οποία δεν απέχουν πολύ.

Πριν λίγο καιρό, η Raus αποκάλυψε το πιο πρόσφατο σπιτάκι/θερινό καταφύγιο της στις εκτάσεις του Wehrmuehle, ενός ιστορικού κτήματος και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων που απέχει μία μόνον ώρα από τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο είμαστε πάντα «on» και πάντα διαθέσιμοι» λέει ο Julian Trautwein, συνιδρυτής και διαχειριστικός διευθυντής της Raus. «Με τη Raus, δημιουργούμε σύγχρονα καταφύγια στη φύση χωρίς λίστες «to do» και χωρίς την έγνοια ότι θα σου λείψει κάτι. Κάνουμε εύκολα τα αυθόρμητα διαλείμματα από την καθημερινότητα και εύκολα να κάνεις κράτηση – όποτε τα χρειάζεστε».

Το σχέδιο του αρχιτέκτονα Sigurd Larsen μεγιστοποιεί τον περιορισμένο χώρο των 18 τετραγωνικών μέτρων με ψηλά ταβάνια, γενναιόδωρα παράθυρα και φεγγίτες καθώς και μεγάλες συρόμενες υάλινες πόρτες που θολώνουν τα όρια του μέσα και του έξω. Πέραν της μεγιστοποίησης του μικρού χώρου, ο Δανός αρχιτέκτονας θέλησε να δημιουργήσει ένα σπιτάκι στο οποίο πρωταγωνιστής είναι η φύση.

Γι’ αυτόν τον λόγο επέλεξε μαυρισμένο ξύλο τόσο για την εξωτερική επικάλυψη όσο και για το φινίρισμα του εσωτερικού· η σκοτεινή απόχρωση περιορίζει όσο είναι δυνατόν τις αντανακλάσεις στα παράθυρα και δεν περισπά αχρείαστα το μάτι. Το σπιτάκι είναι εξοπλισμένο με μικρή κουζίνα, χώρο καθιστικού και τραπεζαρίας, διπλό κρεβάτι, κουκέτα και δύο εξωτερικές βεράντες. Επιτόπια η τροφοδοσία με νερό και ηλεκτρικό ενώ κατόπιν παραγγελίας διατίθεται πακέτο με βρώσιμα και πόσιμα. Μπορεί να φιλοξενήσει τρεις ενήλικες ή δύο ενήλικες με μέχρι δύο μικρά παιδιά. Το νέο σπιτάκι της Raus θα παραμείνει στο Wehrmuehle για έξι μήνες, έως τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News