Το Harvard αποκαλύπτει τη φράση που μας βοηθά να απαλλαγούμε από το άγχος

Οι έντονοι ρυθμοί και οι υπερβολικές απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας, μας οδηγούν πολλές φορές στο σημείο μηδέν. Το σημείο δηλαδή εκείνο που αισθανόμαστε ανήμπορες να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας, ούσες εξαντλημένες σε ψυχολογικό κυρίως επίπεδο.

Μόνιμος εχθρός, το άγχος. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως πρόκειται για τη μάστιγα του αιώνα, αφού σε συνδυασμό με τις πολλές υποχρεώσεις και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που απομένει για να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας αποφορτίζουν, καταφέρνει να μας στερήσει πέρα από πολλή ενέργεια και την καλή μας ψυχολογία.

Βάσει των αποτελεσμάτων πρόσφατης έρευνας του Harvard Business School, η οποία δημοσιεύεται στο Journal of Experimental Psychology, μία φράση είναι αρκετή για να μειώσει τα επίπεδα στρες και να μας βοηθήσει να αισθανθούμε λιγότερο πιεσμένες και περισσότερο ευχαριστημένες με τη ζωή μας.

Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά; «Είμαι ενθουσιασμένη».

Η επανάληψη της εν λόγω φράσης για ένα λεπτό, με δυνατή φωνή -ένα είδος αυθυποβολής- αποτελεί σύμφωνα με την έρευνα αυτή μια σπουδαία τεχνική αποφόρτισης, η οποία σε αντίθεση με την προσπάθειά μας να αποβάλλουμε τα αρνητικά συναισθήματα που μας καταβάλλουν, καταφέρνει να μετατρέψει τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά μέσω της «πίεσης» για ελπίδα.

Λέγοντας, δηλαδή, πως «είμαστε ενθουσιασμένες», αυτομάτως μπλοκάρουμε τον αρνητισμό και «σπρώχνουμε» τον εαυτό μας να μας εμψυχώσει. Τα πάντα ξεκινούν από εμάς και καταλήγουν σε εμάς, δηλαδή.

Όσο παράξενο κι αν μας ακούγεται όλο αυτό, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια ακόμα και για σοβαρές περιπτώσεις στρες, οι οποίες πολλές φορές χρειάζονται τη βοήθεια ειδικού για να ξεπεραστούν.

Μία φράση, 60 δευτερόλεπτα. Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

ΠΗΓΗ:limeandlife.com