30.9 C
Αθήνα
Μουσική

Prince: Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαμάχη για τη διανομή της περιουσίας του – Hit Channel

Ο Prince δεν είχε συντάξει διαθήκη.

Υπογράφηκε σε δικαστήριο της Μινεσότα τη Δευτέρα 1 Αυγούστου η συμφωνία που θα τερματίσει οριστικά τη μακρά δικαστική διαμάχη για την περιουσία του Prince ύψους 156,4 εκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερα από έξι χρόνια μετά τον θάνατο του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Η συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε σε ακρόαση την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των περιουσιακών στοιχείων του Prince, συμπεριλαμβανομένων 6 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και πολλαπλάσιων ποσών σε μουσικά δικαιώματα και άλλα άυλα περιουσιακά στοιχεία. Θα μοιραστούν μεταξύ τριών κληρονόμων και των οικογενειών τους, των συμβούλων τους και της Primary Wave, η οποία κατέχει περίπου το ήμισυ της κληρονομιάς του Prince.

Ο Prince πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης τον Απρίλιο του 2016 σε ηλικία 57 ετών. Αν και φημιζόταν για τον αυστηρό έλεγχο των πνευματικών δικαιωμάτων του, ο εμβληματικός καλλιτέχνης πέθανε χωρίς να έχει συντάξει διαθήκη, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα για μία πολύπλοκη διαδικασία όπου τα δικαστήρια θα αποφάσιζαν πώς θα διανεμηθεί η περιουσία του.

Επειδή ο Prince πέθανε χωρίς να έχει αποκτήσει παιδιά ή σύζυγο, νόμιμοι κληρονόμοι του ανακηρύχθηκαν τα έξι ετεροθαλή αδέλφια του. Τρεις από αυτούς πούλησαν έκτοτε όλες ή τις περισσότερες μετοχές τους στην Primary Wave, ενώ άλλοι τρεις διατήρησαν τις μετοχές τους.

Οι σύμβουλοι L. Londell McMillan και Charles Spicer, οι οποίοι συνεργάζονται με τους τρεις κληρονόμους που αρνήθηκαν να πουλήσουν τις μετοχές του, ελέγχουν επίσης ένα άγνωστο μερίδιο. μία τράπεζα, η Comerica Bank & Trust, ορίστηκε από το δικαστήριο ως διαχειριστής της κληρονομιάς του Prince και χειρίστηκε όλες τις σχετικές υποθέσεις ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά από χρόνια διαφωνιών μεταξύ των εν λόγω μερών, το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο όταν οι κληρονόμοι κατέληξαν σε συμφωνία με τις αμερικανικές φορολογικές αρχές για τον καθορισμό της περιουσίας του Prince στα 156 εκατομμύρια δολάρια. Τον Φεβρουάριο, ο δικαστής που επέβλεπε την υπόθεση ενέκρινε τη βασική δομή για τον τρόπο με τον οποίο τα περιουσιακά στοιχεία θα μοιράζονταν μεταξύ των κληρονόμων του Prince και της Primary Wave.

Με αυτά τα προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί, το μόνο που απέμενε ήταν να μετατραπούν οι συμμετοχές του Prince σε εταιρείες περιορισμένης ευθύνης – ένα βήμα που γίνεται για να περιοριστεί η φορολογική ευθύνη – και να δημιουργηθεί ένα σχέδιο διαχείρισης για το πώς θα συνεργαστούν τα δύο στρατόπεδα κληρονόμων για να διαχειριστούν τη μουσική και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του Prince που κατέχουν από κοινού.

Prince - Hit Channel

Με τη συμφωνία της Παρασκευής, τα μετρητά του Prince και οι διάφορες εταιρείες χαρτοφυλακίου μοιράστηκαν εξίσου μεταξύ μίας εταιρείας χαρτοφυλακίου που ονομάζεται Prince Legacy LLC (των κληρονόμων καθώς και των McMillan και Spicer, την οποία διαχειρίζεται η NorthStar Group του McMillan) και της Prince Oat Holdings LLC (Primary Wave). Επίσης, άνοιξε ο δρόμος για την απομάκρυνση της Comerica από τη θέση του διαχειριστή, μετά την ολοκλήρωση ορισμένων εργασιών εκκαθάρισης.

Σε δήλωσή του στο Billboard, εκπρόσωπος της Primary Wave δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «εξαιρετικά ικανοποιημένη που η διαδικασία οριστικοποίησης της περιουσίας του Prince έχει πλέον ολοκληρωθεί».

«Ο Prince ήταν ένας εμβληματικός σούπερ σταρ και η περιουσία του περνά από τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου σε επαγγελματική, εξειδικευμένη διαχείριση», δήλωσε η Primary Wave.

«Όταν ανακοινώσαμε την απόκτηση των πρόσθετων δικαιωμάτων εκμετάλλευσης της κληρονομιάς πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό ιδιοκτησίας μας στο 50%, στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε την απαράμιλλη κληρονομιά του Prince. Με τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων της κληρονομιάς, προσβλέπουμε σε μια ισχυρή και παραγωγική συνεργασία», τόνισε.

Στη δική του δήλωση, ο McMillan εξήγησε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι «ανακουφισμένοι και ενθουσιασμένοι που επιτέλους τελειώσαμε με την επικύρωση της διαθήκης και τους τραπεζίτες που δεν γνωρίζουν τις μουσικές επιχειρήσεις και δεν γνώριζαν τον Prince» και πρόσθεσε ότι ανυπομονούν να «πραγματοποιήσουν τα πράγματα με τον τρόπο που το έκανε ο Prince».

«Εκπροσώπησα τον Prince για πάνω από 13 χρόνια και πρωτοστατήσαμε με καινοτομία στη μεταρρύθμιση της μουσικής βιομηχανίας – ελπίζουμε να κάνουμε το ίδιο με τα εκπληκτικά περιουσιακά στοιχεία και τον κατάλογό του, από τη μουσική του, το κινηματογραφικό περιεχόμενο, τα εκθέματα, τα εμπορεύματα, τις εκδηλώσεις του Paisly Park, τα εμπορικά προϊόντα και πολλά άλλα», ανέφερε.

«Είναι μία ιστορική και πολύ συναρπαστική στιγμή. Ο Prince είναι σχεδόν ελεύθερος να αναπαυθεί τώρα…», σημείωσε.

Πηγή: www.hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News

Σχετικές αναρτήσεις

«Εγώ & Εσύ»: Trannos και Ελένη Φουρέιρα σε μία ανατρεπτική συνεργασία – Hit Channel

admin

Η Megan Thee Stallion κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Traumazine» – Hit Channel

admin

Η Sophie Turner αποκαλύπτει το αγαπημένο της άλμπουμ της Taylor Swift – Hit Channel

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Μετάβαση στο περιεχόμενο