Πολιτική

Πόθεν έσχες – Δημήτρης Παπαδημούλης: Τα εισοδήματα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το 2021

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση πόθεν έσχες του 2021 του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη. Τα εισοδήματα που παρουσιάζονται στην εν λόγω δήλωση αφορούν το προηγούμενο έτος.

Τα έσοδα που παρουσιάζει στην δήλωση πόθεν έσχες του 2021 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την σύζυγό του φθάνουν τις 200.000 ευρώ, ενώ τα ακίνητά τους μειώθηκαν κατά ένα από τη προηγούμενη δήλωση και πλέον ανέρχονται σε 32. Επίσης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε και το συγκεκριμένο έτος την επιχείρηση μίσθωσης διαμερισμάτων σε ΜΚΟ για μετανάστες.

Στην δήλωση πόθεν έσχες του 2021, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επίσης ότι αγόρασε διαμέρισμα 5ου ορόφου 52 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας 48.900 ευρώ. Επίσης για δύο ακίνητα, 101 τ.μ. και 55 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας δηλώνει «απόκτηση και εκποίηση / διαγραφή στην τρέχουσα χρήση). Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που αγόρασε πληρώνοντας συνολικά 119 χιλ ευρώ και στην συνέχεια πώλησε εισπράττοντας περίπου 102 χιλ ευρώ. Για τα συγκεκριμένα δύο ακίνητα δηλώνει έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ περίπου 33 χιλ ευρώ τα οποία όπως δηλώνει δόθηκαν ως χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Το ζεύγος Παπαδημούλη δηλώνει ότι στην ιδιοκτησία του βρίσκονται συνολικά 32 ακίνητα. Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550.000 ευρώ (απόκτηση σε προηγούμενη χρήση) ενώ με την σύζυγό του διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 985.000 ευρώ. Τα εισοδήματα του ζεύγους για το 2020 αγγίζουν τις 200.000 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ το πόθεν έσχες του Δημήτρη Παπαδημούλη

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News