Ομάδες περιφρούρησης και μαύρες σημαίες για το hot spot στον Καραβόμυλο..!!

Έντονες οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Οι κάτοικοι του Καραβομύλου και της Ανατολικής Φθιώτιδας δείχνουν να είναι ανένδοτοι στο θέμα της δημιουργίας hot spot μέσα στο χωριό τους και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο καυσίμων «Γεώργιος Παπαποστόλου».

Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (11/09) στην πλατεία του Καραβομύλου, πήραν μέρος εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους και η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου.

Όπως μεταφέρει το lamiareport.gr, οι κάτοικοι δεν δέχονται τις σχετικές αποφάσεις του υπουργείου, ενώ δεν πιστεύουν τις υποσχέσεις του υπουργού σχετικά με τη διαλογή και τον αριθμό των προσφύγων.

Γενικότερα, αξιολογούν ως πρόχειρη λύση τα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου, που κατά τους ίδιους δεν λαμβάνει υπόψη την τοπική κοινωνία και τις παρενέργειες που θα φέρει στην ανάπτυξη του τόπου.

Δυναμικές κινητοποιήσεις

Όπως ειπώθηκε στη συγκεκριμένη συνέλευση και σύμφωνα με όσα κατέγραψαν τα βίντεο της ιστοσελίδας stilida.com, οι κάτοικοι φέρονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού, αλλά και του λιμανιού της Στυλίδας, ενώ ο δρόμος και το στρατόπεδο θα παραμείνει αποκλεισμένος με βάρδιες, προκειμένου να μην προχωρήσουν τα σχέδια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Γενικότερα, συμφώνησαν σε μαζικές-δυναμικές κινητοποιήσεις. Επίσης, μαύρες σημαίες θα τοποθετηθούν στα μπαλκόνια των σπιτιών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και διάθεση για αγώνα.

Δείτε τα βίντεο από τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε:

Πηγή: newsbeast.gr