Οικονομία

Το Πεκίνο αποδίδει στους αμερικανικούς δασμούς το μπλοκάρισμα παραδόσεων Boeing στην Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου θεωρεί πως οι επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ είναι η βασική αιτία για το πάγωμα των παραδόσεων αεροσκαφών της Boeing προς αεροπορικές εταιρείες της Κίνας, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που έδωσε σήμερα (29.4.2025) στη δημοσιότητα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι επιπρόσθετοι δασμοί που έχουν επιβληθεί από την Ουάσιγκτον αποδιοργανώνουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και επηρεάζουν αρνητικά τη διεθνή αερομεταφορά. Όπως επισημαίνεται, οι δασμοί που επέβαλε μονομερώς η Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των εμπορικών αντιπαραθέσεων με την Κίνα έχουν προκαλέσει ευρείες αναταράξεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές και βιομηχανικές αλυσίδες. Αυτό, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου, έχει πλήξει σημαντικά τη διεθνή αγορά αερομεταφορών και έχει καταστήσει δυσχερή τη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων.

Οι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί «κλόνισαν σοβαρά τις βιομηχανικές αλυσίδες και τις αλυσίδες εφοδιασμού σε παγκόσμια κλίμακα, διαρρηγνύοντας τη διεθνή αγορά των αερομεταφορών κι εμποδίζοντας πολλές εταιρείες να επιδίδονται ομαλά στις δραστηριότητές τους»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου. 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η ισπανική οικονομία παραμένει ισχυρή, αλλά αλλά το μπλακ άουτ απειλεί τις προβλέψεις

admin

Έρχεται το Εθνικό Μητρώο Παροχών: Τι σημαίνει για τα επιδόματα

admin

Πλήρης ψηφιοποίηση στα τελωνεία: Πώς επωφελούνται νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το νέο νομοσχέδιο

admin