Οικονομία

Intracom Defense: Υπογραφή σύμβασης προμήθειας με τον στρατό της Λιθουανίας

Για την προμήθεια του προηγμένου συστήματος GENAIRCON SAPS (Silent Auxiliary Power System) στις λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιλέχθηκε μέσω διαγωνισμού η Intracom Defense για αναβάθμιση της ενεργειακής αυτονομίας υπό συνθήκες «Ήσυχης Λειτουργίας» (Silent Watch) μιας ειδικής έκδοσης του οχήματος JLTV.

Ειδικότερα, η αρχική σύμβαση προμήθειας υπογράφτηκε με την λιθουανική εταιρία ELSIS TS, η οποία θα αναλάβει τελικά την εγκατάσταση και την θέση σε λειτουργία του συστήματος SAPS στα οχήματα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Intracom Defense.

Η συνεργασία με την ΕLSIS TS ευθυγραμμίζεται με τη στόχευση της IDE για την ασφάλεια προμηθειών (Security of Supply), μέσω των συνεργατικών προσπαθειών της εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα ενσωματώνει την κορυφαία τεχνολογία της IDE στην αποθήκευση ενέργειας, με τη νέα και καινοτόμα «έξυπνη» μονάδα iCCU (intelligent Charge & Control Unit), η οποία παρέχει ολοκληρωμένο έλεγχο φόρτισης και παροχής ισχύος με χαρακτηριστικά αυτόνομης λειτουργίας, για την αδιάλειπτη υποστήριξη του συνόλου των ηλεκτρικών φορτίων ενός οχήματος (εξοπλισμός οχήματος, ηλεκτρονικά και επικοινωνίες, συστήματα αποστολής), σε παρατεταμένη «Ήσυχη Λειτουργία» (Silent Watch).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γαλλία: «Στον αέρα» οι αγρότες εξαιτίας των πρόωρων εκλογών που κήρυξε ο Μακρόν – Έρχονται κινητοποιήσεις από τις 17 Ιουνίου

admin

Τουρισμός: Σε διαβούλευση νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για glamping, τουριστικούς λιμένες και ειδικές μορφές τουρισμού

admin

ΤτΕ: Στα 2,28 δισ. ευρώ το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

admin