«Μπλόκα»: Στις 11.30 τα ραντεβού των αγροτών – Σε ποια σημεία θα κλείσουν οι δρόμοι..!!

Τις σήραγγες των Τεμπών μέχρι το πρωί της Κυριακής αναμένεται να αποκλείσουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Πρόκειται για κλιμάκωση των φετινών κινητοποιήσεων, η οποίες αναμένεται να αρχίσουν στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα με τα Τέμπη, αναμένεται να διακοπεί για δύο ώρες και η κυκλοφορία στα διόδια των Μαλγάρων από αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και στην εθνική οδό Σερρών – Προμαχώνα από τους αγρότες των Σερρών, ενώ 50 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα παραμένουν στον κόμβο του Λευκώνα.

Στην Καστοριά

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συναντώνται το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καστοριά, έξω από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, ενώ στη συνέχεια θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Μικρές συγκεντρώσεις τρακτέρ και αγροτικών μηχανημάτων υπάρχουν επίσης στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας πάνω στην Εγνατία οδό, στην είσοδο της Νάουσας, στον κόμβο Γυψοχωρίου Πέλλας, στον Λούρο Πρέβεζας.

Η Αστυνομία λαμβάνει αυξημένα μέτρα και έχει διαμηνύσει στις συντονιστικές επιτροπές των αγροτών πως δεν θα επιτρέψει κλείσιμο εθνικών οδών.

Ακόμη ωστόσο και αν αυτό συμβεί, έχει εναλλακτικές διαδρομές. Ειδικά για τα Τέμπη, η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω του παλιού κομματιού του δρόμου, δηλαδή μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών, ενώ οι αγρότες υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που εμποδιστούν να φτάσουν στις σήραγγες, θα κλείσουν τον δρόμο στα διόδια του Μακρυχωρίου.

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει μικρή παράκαμψη για την παλιά εθνική. Πληροφορίες του «Αγρότη» αναφέρουν ότι η Αστυνομία δεν θα απέτρεπε έναν συμβολικό αποκλεισμό, ωστόσο οι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι αυτός να είναι 24ωρος και κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί. Όλα πάντως θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των τρακτέρ που θα φτάσουν από τη Νίκαια στα Τέμπη (μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων), καθώς ο σχεδιασμός προβλέπει τη μετακίνηση τουλάχιστον 50 τρακτέρ.

Αγρότες θα περιμένουν με τρακτέρ και στα Μάλγαρα για να αποκλείσουν την εθνική οδό για δύο ώρες, σύμφωνα με μέλη της συντονιστικής επιτροπής, αλλά και οι αγρότες που βρίσκονται στον Λευκώνα Σερρών. Οι τελευταίοι, με εξαιρετικά μικρή δύναμη, που επιχείρησαν πολλές φορές να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς τον μεθοριακό σταθμό για να κλείσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κάνουν σχεδόν κάθε απόγευμα συμβολικό αποκλεισμό μισής ώρας στην εθνική οδό, χωρίς πάντως να δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

Σε καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς προχωρούν και οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Δερβένι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Στα Χανιά

Στην Κρήτη παραμένουν τα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων, όπου γίνονται καθημερινά ολιγόλεπτοι αποκλεισμοί, και στον κόμβο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο. Εξάλλου, με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων «εκφράζει τη συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και στην περιοχή μας, που αφορούν την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, που διαχρονικά την εφάρμοσαν». Τέλος, συλλαλητήριο έκαναν χθες έξω από το δημαρχείο οι αγρότες της Κέρκυρας.

Πηγή: topontiki.gr