Με το βλέμμα στη Θεσσαλονίκη: Στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης, συλλαλητήρια από τα συνδικάτα, δρακόντεια μέτρα από την ΕΛΑΣ..!!

Τις δεσμεύσεις του για το επόμενο έτος ως προς τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο στις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θερμή» υποδοχή προετοιμάζουν ωστόσο συνδικάτα και συλλογικότητες, αλλά και «μακεδονικές οργανώσεις» που αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών και καταλογίζουν στη ΝΔ αλλαγή στάσης σε σχέση με όσα εξήγγειλλε προεκλογικά.

Έτσι, συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν στις 18:00 η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και μακεδωνικά σωματεία, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία καλούν την ίδια ώρα στην Καμάρα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων, με περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό είναι ότι για την ανάπτυξη της αστυνομικής δύναμης χρειάστηκε η μεταφορά αστυνομικών από άλλες περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων θα κλείνουν διαδοχικά κεντρικοί δρόμοι της πόλης, ενώ η τροχαία έχει ανακοινώσει την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα:

Από την Παρασκευή έως και τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Μ. Ανδρόνικου , από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

Ερμιόνης , από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και

Ανδρέου Γεωργίου , από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

Πηγή: topontiki.gr