Μάτι: Στρατιωτικοί, λιμενικοί και ο 65χρονος που φέρεται να ξεκίνησε τη φωτιά καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις..!!

Εξηγήσεις στους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι καλούνται να δώσουν οι ύποπτοι. Σε εξηγήσεις καλείται και ο 65χρονος άνδρας που έκαιγε χόρτα στο Νταού Πεντέλης και ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα και άλλα στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται να είναι εκείνος που άθελά του πυροδότησε τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 99.

Ο 65χρονος, ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Την ίδια ώρα, ο συνολικός αριθμός των προσώπων που κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στις εισαγγελικές αρχές ανέρχονται σε τουλάχιστον 29. Μεταξύ αυτών είναι και οκτώ αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και του Στρατού, οι οποίοι θα δώσουν εξηγήσεις στην στρατιωτική Δικαιοσύνη.

Χθες Τρίτη, στην εισαγγελία προσήλθε ο συνήγορος του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Ο συνήγορος του κ. Ψινάκη Αλέξανδρος Λυκουρέζος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τον μελάτη του.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε ο ίδιος στην εισαγγελία και έλαβε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου. Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς «τις πρώτες ώρες ο δήμος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του».

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου. Δεν προσήλθε η ίδια στην εισαγγελία αλλά ο δικηγόρος της.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση, εκτός από την Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και τον Ευ. Μπουρνούς συγκαταλέγονται ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ.ά. Γενικότερα, οι προθεσμίες που δόθηκαν στους υπόπτους για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας είναι μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου, δεν αποκλείεται όμως κάποιοι εξ αυτών να ζητήσουν και νέες.

Από τις απαντήσεις που θα δώσουν οι ύποπτοι με τα υπομνήματα τους στους εισαγγελείς, θα εξαρτηθεί και η τελική τους ποινική μεταχείριση, αν δηλαδή θα καταστούν κατηγορούμενοι με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους ή θα κριθεί πως δεν φέρουν καμία ποινική ευθύνη για την τραγωδία.

Πηγή: topontiki.gr