Πολιτική

Κυβέρνηση για Ερντογάν: Δεν είναι δουλειά μας να τον ερμηνεύουμε – Άλλη η αλήθεια στο προσφυγικό

Την αλλαγή θεματολογίας στην επιθετικότητα εκ μέρους της Ελλάδας στην Τουρκία, αυτή την φορά μέσω του προσφυγικού, κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Μετά και τις πρωινές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό αλλά και για το αν σκοπεύει να τον συναντήσει ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι “πάντοτε θέλουμε ανοιχτούς διαύλους με την Τουρκία, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στις καλές σχέσεις αλλά και ανυποχώρητοι στα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις συνεχείς δηλώσεις του κ. Ερντογάν, είπε ότι “δεν είναι δική μας δουλειά να ερμηνεύουμε τον κ. Ερντογάν. Η θέση μας είναι να αναδεικνύουμε οποιαδήποτε κατασκευή δεν μπορεί να σταθεί στην πραγματικότητα των Συνθηκών και την αλήθεια στο προσφυγικό”.

Προσέθεσε πως “σε ότι αφορά τη συμπεριφορά της χώρας μας για το προσφυγικό μιλάνε τα περιστατικά όταν οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και παρίσταται ανάγκη. Όλα τα περιστατικά που καταγγέλλονται ερευνώνται αλλά δεν επιβεβαιώνονται”.

Ερωτώμενος για το εάν ο πρωθυπουργός ζητήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας στη Σύνοδο κορυφής, ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός και στις διμερείς συνομιλίες με ξένους και στις Συνόδους Κορυφής ενημερώνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο -εάν κρίνουμε από τις αντιδράσεις του κ. Ερντογάν- για την επιθετικότητα της τουρκικής πλευράς.

Αναφερόμενος στη Διάσκεψη της Ρώμης και την μη πρόσκληση της Ελλάδας, είπε ότι δεν πρόκειται για επίσημη διάσκεψη αλλά για μια πρωτοβουλία της Ιταλίας που αφορά θέματα δικού της ενδιαφέροντος στις σχέσεις της με τη Λιβύη. Ο κ. Οικονόμου είπε ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στο ΝΑΤΟ το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και της συνοχής της συμμαχίας, ο κ. Οικονόμου είπε ότι “η Ελλάδα κάνει πάντα ότι είναι πρόσφορο για τα εθνικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα της συμμαχίας με τον πλέον δόκιμο τρόπο, όπως έκανε και στις ΗΠΑ”.

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News