Κόσμος

Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: Σημαντική πρόοδος για την υπογραφή της συμφωνίας για τα F-16 στην Τουρκία

Για ένα σημαντικό βήμα προόδου για την απόκτηση από την Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της των F-16 έκανε λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα, Τζέφρι Φλέικ, με ανάρτησή του στο Χ, σήμερα Πέμπτη (6.6.24).

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, οι ΗΠΑ βρίσκονται κοντά στην υπογραφή με την Τουρκία της συμφωνίας για τα F-16.

 «Ένα σημαντικό βήμα προόδου έγινε σήμερα για την απόκτηση από την Τουρκία τελευταίας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου στόλου F-16. Αυτό είναι καλό για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ», έγραψε στην ανάρτησή του ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Άγκυρα.

Παράλληλα, σε ανάρτησή του το Γραφείο Πολιτικών – Στρατιωτικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει:

«Οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που ανακοινώνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα προόδου στην αγορά από την Τουρκία νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 70, τα πιο προηγμένα F-16 που κατασκευάστηκαν ποτέ, που διατίθενται μόνο στους στενότερους συμμάχους και εταίρους. Αυτό είναι απλώς το πιο πρόσφατο παράδειγμα της διαρκούς δέσμευσης των ΗΠΑ για εταιρική σχέση ασφαλείας με την Τουρκία».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας υποστηρίζουν ότι «η διαδικασία προμήθειας των F-16 Block-70 και των κιτ εκσυγχρονισμού και άλλων υλικών, πυρομαχικών και εξοπλισμού που θα αγοραστούν σύμφωνα με τις ανάγκες των Αεροπορικών μας Δυνάμεων συνεχίζεται θετικά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως».


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κέιτ Μίντλετον: Η συγκινητική ανάρτηση για τη γιορτή του Πατέρα με τον Γουίλιαμ και τα παιδιά της

admin

Ρωσία: Υποστηρικτές του ISIS κρατούν ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε φυλακή στο Ροστόφ

admin

Κέιτ Μίντλετον: Η ρομαντική στιγμή με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και οι διάλογοι της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

admin