Κόσμος

Κομισιόν προς Ευρωκοινοβούλιο: Ο κανονισμός της αιρεσιμότητας εφαρμόζεται ήδη

«Στα μαχαίρια» βρίσκονται Κομισιόν και Ευρωκοινοβούλιο για τα… μάτια της Πολωνίας, αναφορικά με τον κανονισμό περί αιρεσιμότητας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι ζήτησε την Τετάρτη από τις νομικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κινηθούν νομικά κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μη ενεργοποίηση του μηχανισμού αιρεσιμότητας στο θέμα της Πολωνίας.

Ο κανονισμός για την αιρεσιμότητα που προβλέπει την αναστολή των κοινοτικών κονδυλίων προς μία χώρα που δεν σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2020.

Στην αγωγή του Ευρωκοινοβουλίου απαντά η Κομισιόν, υποστηρίζοντας πως εφαρμόζεται ήδη ο «κανονισμός της αιρεσιμότητας» στο θέμα της Πολωνίας.

H Eυρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον κανονισμό αιρεσιμότητας. Επαναλαμβάνουμε ότι η Επιτροπή εφαρμόζει ήδη τον κανονισμό:

-έχουν συνταχθεί κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή του.

-Η παρακολούθηση πιθανών περιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη

-και η Κομισιόν ετοιμάζεται να στείλει επιστολές στα σχετικά κράτη μέλη όπου χρειάζεται», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή ενημέρωσης : το ποντική

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie