Ιστορική ήττα για την Μέι: 432 βουλευτές κατά του Brexit – Πρόταση Μομφής από την αντιπολίτευση (βίντεο)..!!

Τεράστια η διαφορά  230 ψήφοι.

Ιστορική ήττα για την Τερέζα Μέι: Από τους  650 βουλευτές432 ψήφισαν κατά και 202 ψήφισαν υπέρ, της συμφωνίας που διαπραγματεύτηκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός με τις Βρυξέλλες για το Brexit, ανοίγοντας τον δρόμο για μία έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, κάτι που ανησυχεί πολύ τους οικονομικούς κύκλους καιπεριλαμβάνει την κατάρρευση της λίρας και την εκτίναξη της ανεργίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC

 

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα βρετανικής κυβέρνησης στη Βουλή από το μακρινό 1920.Μετά και την αποψινή απόρριψη της συμφωνίας της Τερέζα Μέι στο βρετναικό κοινοβούλιο γίνεται πλέον πιο πιθανό το σενάριο μιας άτακτης εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η Βρετανία φεύγει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου του 2019, με ή χωρίς συμφωνία.

Βουλευτές ανέφεραν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας για το Brexit, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει ή απορρίψει μέχρι στιγμής η Τερέζα Μέι.

Οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ θα ορίζονται, στην περίπτωση μιας εξόδου χωρίς συμφωνία, από τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, ενώ μια σειρά τελωνειακών και ρυθμιστικών ελέγχων θα πρέπει να εφαρμοσθούν.

Τ. Μέι: Το Κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει

Το κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι λίγο μετά την απόρριψη, με συντριπτική πλειοψηφία, της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τί τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους.

Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο, σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

 

Ντόναλντ Τουσκ: «Αν κανείς δεν θέλει μια έξοδο χωρίς συμφωνία τότε ποιος εντέλει θα βρει το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση»;

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με ανάρτησή του στο twitter λίγα λεπτά μετά την καταψήφιση της συμφωνίας Μέι, καλεί τους Βρετανούς να ανακαλέσουν το άρθρο 50 και να επιστρέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Αν μια συμφωνία δεν είναι δυνατή και κανείς δεν θέλει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, τότε ποιος εντέλει θα βρει το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;», αναρωτιέται ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Αν μια συμφωνία δεν είναι δυνατή και κανείς δεν θέλει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, τότε ποιος εντέλει θα βρει το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;», αναρωτιέται ο Ντόναλντ Τουσκ.

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, χαρακτηρίζοντας «καταστροφική» την ήττα της κυβέρνησης στην ψηφοφορία που διεξήχθη νωρίτερα σήμερα για τη συμφωνία για το Brexit.

Η υπουργός Αντρέα Λίντσομ είπε ότι η συζήτηση επί της πρότασης μομφής θα διεξαχθεί αύριο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 19.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδας).

«Το αποψινό αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη ήττα από τη δεκαετία του 1920», τόνισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Κόρμπιν, δεν πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι η πρόταση περί αποχώρησης χωρίς συμφωνία, αλλά να διασφαλιστεί μια μόνιμη τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επανέλαβε επίσης ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών μετά το Brexit.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η Μέι μπορεί να πετύχει μια καλή συμφωνία με την ΕΕ», πρόσθεσε.

 

Το κόμμα DUP στηρίζει την Μέι

Το μικρό, βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε ότι θα συνεχίσει να την στηρίζει και στην αυριανή συζήτηση και ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση.

Πηγή: eirinika.gr