Μουσική

Η επιστολή του Gunna μέσα από τη φυλακή: «Κατηγορούμαι άδικα – Τίποτα δεν θα με σταματήσει» – Hit Channel

«Δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για να καθαρίσω το όνομά μου», τονίζει ο Gunna.

Ο Gunna εξέδωσε μία δήλωση σχετικά με τη φυλάκισή του για κατηγορίες εκβιασμού, δηλώνοντας ότι «κατηγορείται άδικα».

Αφού το όνομά του συμπεριλήφθηκε σε ένα κατηγορητήριο κατά 28 ατόμων, στα οποία περιλαμβάνεται και ο Young Thug νωρίτερα αυτό το μήνα, ο 29χρονος ράπερ, του οποίο το πραγματικό όνομα είναι Sergio Kitchens, παραδόθηκε αυτοβούλως στις αρχές και τέθηκε υπό κράτηση στις 11 Μαΐου, κατηγορούμενος για συνωμοσία με σκοπό την παραβίαση του νόμου περί οργανώσεων που τελούν υπό την επιρροή και τη διαφθορά εκβιαστών της πολιτείας της Τζόρτζια.

Το κατηγορητήριο επικεντρώνεται στη δισκογραφική εταιρεία και κολεκτίβα YSL, που φέρεται να ίδρυσε ο Young Thug το 2012 και η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, είναι μία «εγκληματική συμμορία».

Μέρος του κατηγορητηρίου βασίζεται στους στίχους του Young Thug, του Gunna και άλλων συνεργατών της YSL και στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρονται να αποτελούν «πράξεις προς προώθηση της συνωμοσίας».

Το αίτημα του Gunna για αποφυλάκιση με εγγύηση απορρίφθηκε, ενώ η δίκη του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου 2023. Έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

Gunna

«Το 2022 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές της ζωής μου, παρά τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Φέτος είχα τον κόσμο να σπρώχνει τον P», έγραψε ο Gunna στην επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο ταχύτατα ανερχόμενος ράπερ, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100 με το νέο άλμπουμ του «DS4Ever» τον Ιανουάριο, ανέφερε επίσης ότι μεγάλωσε σε μία περιθωριοποιημένη γειτονιά και σημείωσε: «Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι η τέχνη θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή μου και τις ζωές των αγαπημένων μου».

«Σε όλη τη ζωή μου, έχω δει Μαύρους Άνδρες, Μαύρες Γυναίκες και Μαύρα Παιδιών που συνεχώς δέχονταν επιθέσεις, δέχονταν μίσος, δολοφονούνταν, υβρίζονταν, υποτιμούνταν, σιωπούσαν, κρίνονταν, χρησιμοποιούνταν και κρατούνταν αιχμάλωτοι», συνέχισε.

«Χρησιμοποίησα τη μορφή της τέχνης μου, το δώρο μου από τον Θεό, για να αλλάξω την τύχη μου. Δούλεψα, τελειοποίησα την τέχνη μου, εργάστηκα, ενδυνάμωσα τις Μαύρες Γυναίκες στη βιομηχανία μου, εργάστηκα, έζησα στο στούντιο ηχογράφησης, εργάστηκα, έζησα στο δρόμο, εργάστηκα», έγραψε ο Gunna.

«Δούλευα κάθε μέρα για να δείξω στον Θεό πόσο ευγνώμων είμαι για το χάρισμά μου, για την τέχνη μου, για τη ζωή μου και για να μπορώ να φροντίζω τους αγαπημένους μου», πρόσθεσε.

Gunna - American Music Awards 2021

Ο Gunna υποστήριξε στη συνέχεια την αθωότητά του και κατήγγειλε τη χρήση των στίχων του τραγουδιού του στο κατηγορητήριο.

«Προς το παρόν, δεν έχω την ελευθερία μου. Αλλά είμαι αθώος. Κατηγορούμαι άδικα και δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για να καθαρίσω το όνομά μου!», τόνισε.

«Η εικόνα που σχηματίζεται για εμένα είναι άσχημη και αναληθής. Οι θαυμαστές μου γνωρίζουν ότι μου αρέσει να γιορτάζω τη ζωή, αγαπώ την οικογένειά μου, αγαπώ τα ταξίδια, αγαπώ τη μουσική, αγαπώ τους θαυμαστές μου. Έχω όλη την πίστη ότι ο Θεός θα μου απονείμει δικαιοσύνη για την αγνότητα της καρδιάς μου και την αθωότητα των πράξεών μου», συνέχισε.

Όσον αφορά για τη χρήση των στίχων των τραγουδιών του στο κατηγορητήριο, σχολίασε: Ως Μαύρος Άνθρωπος στην Αμερική, φαίνεται ότι η τέχνη μου είναι αποδεκτή μόνο όταν είμαι πηγή ψυχαγωγίας για τις μάζες. Η τέχνη μου δεν επιτρέπεται να στέκεται μόνη της ως ψυχαγωγία, δεν μου επιτρέπεται αυτή η ελευθερία ως Μαύρος Άνθρωπος στην Αμερική».

«Είναι μία θλιβερή πραγματικότητα ότι η δουλεία είναι ακόμα ζωντανή στην Αμερική σήμερα και εξακολουθεί να επηρεάζει τον λαό μου. Σε 12 πολιτείες πάνω από το μισό του πληθυσμού των φυλακών είναι μαύροι, μία από αυτές τις πολιτείες είναι η Τζόρτζια», πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές για το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Τίποτα δεν θα με σταματήσει από το να κυνηγάω τα όνειρά μου, δεν θα σταματήσω να είμαι καλός άνθρωπος, ακόμη και αν κάποιοι ανώνυμοι και άγνωστοι κατήγοροι θέλουν ο κόσμος να με δει ως κακό άνθρωπο. Όταν ήμουν ελεύθερος, προσπάθησα να είμαι καλός και ευγενικός με την κοινότητα γύρω μου και, όταν αποφυλακιστώ, θα κάνω το ίδιο πράγμα από την αρχή», υποστήριξε.

Ο Gunna ολοκλήρωσε την επιστολή του γράφοντας: «Εξακολουθούμε να σπρώχνουμε το P: Δύναμη, Προσευχή, Πρόοδος, Πάθος, Παραγωγικότητα, Έπαινος, Ακρίβεια, Ειρήνη, Ευημερία, Υπομονή, Υπερηφάνεια και Επιμονή».

Στη λεζάντα της ανάρτησής του στο Instagram, ο Gunna αποκάλυψε ότι είναι φυλακισμένο σε ένα κελί που έχει «μόνο ένα κρεβάτι και ένα ντους, χωρίς παράθυρα, μόνο τοίχοι» και συνέχισε: «Δεν μπορώ να δω ή να μιλήσω σε κανέναν. Γράφω τώρα και εξακολουθώ να προσεύχομαι καθημερινά».


Πηγή: www.hit-channel.com

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News