«Γηρυόνης»: Στην Ελλάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα από Γαλλία – Ιταλία..!!

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανικός για την έλευση του «Γηρυόνη» που έφτασε στη χώρα νωρίς το βράδυ της Κυριακής, μετά το καταστροφικό πέρασμα από τη Γαλλία και την Ιταλία.

Το τριφασικό κύμα κακοκαιρίας που -σύμφωνα με τους μετεωρολόγους- θα περιλαμβάνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 9 μποφόρ «έδεσε» στα πλοία στα λιμάνια της Κεφαλονίας και της Ζακύνθου.

Που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πότε

1η φάση: Την Κυριακή 24/11 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά (εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη), φαινόμενα που από τις απογευματινές ώρες τοπικά θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.

2η φάση: Από τις νυκτερινές ώρες της Κυριακής 24/11 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 25/11 μέτωπο πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και το μεσημέρι της Δευτέρας 25/11, όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή από νωρίς την Κυριακή, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, συγκάλεσε το πρωί εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας για τον καλύτερο συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών. Πλέον όλες οι υπηρεσίες είναι σε επιφυλακή έχοντας μεριμνήσει για τους καθαρισμούς των ρεμάτων και σε συνεργασία με τους Δήμους.

Στις 10 θα ανοίξουν τα σχολεία στην Αγία Βαρβάρα

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος με επείγουσα ανακοίνωση, λόγω της αναμενόμενης ισχυρής καταιγίδας και των θυελλωδών ανέμων, που πιθανότατα πλήξουν και το δήμο ενημερώνει ότι:

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 η ώρα το πρωί.

Επίσης καλεί τους δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα σήμερα μετά την έκτακτη αποκομιδή τους που πραγματοποίησε λόγω της κατάστασης, την Κυριακή το απόγευμα. Ακόμη καλεί όλους να ελέγξουν τα λούκια και τις υδρορροές, να ασφαλίσουν ή να αποσύρουν αντικείμενα που μπορεί να μετακινηθούν, όπως πινακίδες, γλάστρες, καρότσια, τζάμια τέντες κ.λ.π. και γενικά «όλα τα αντικείμενα που μπορεί να αποκολληθούν από στέγες και μπαλκόνια», όπως να αποφεύγονται και οι άσκοπες μετακινήσεις».

Πηγή: topontiki.gr