Ευ Ζην

Ένας παράδεισος μια ώρα από την Αθήνα – Το άγνωστο φθηνό νησί που θα λατρέψετε | in.gr

Υπάρχει ένα νησί κοντά στην Αθήνα που δεν ξέρουν πολλοί αλλά είναι πραγματικά ονειρεμένο και αρκετά οικονομικό, αφού με ελάχιστα χρήματα μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

Ο λόγος για το Αγκίστρι, το οποίο δεν απέχει πάνω από μια ώρα από την Αθήνα και είναι προσιτό για όλους χωρίς να το κάνει απλησίαστο σε κανέναν, ενώ αν και μικρό καλύπτει όλες τις ανάγκες για όμορφες διακοπές.

Το «μικρό» του Σαρωνικού

Aνάμεσα στην Aίγινα και τις πελοποννησιακές ακτές, το πευκόφυτο Αγκίστρι γοητεύει τους επισκέπτες με τις γραφικές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά και το γαλήνιο τοπίο του.

Tο νησί, που διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή, προσφέρει μια πραγματικά ευχάριστη διαμονή σε όσους το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Tο Aγκίστρι συνδέεται με τον Πειραιά απευθείας, αλλά και μέσω Aίγινας.

Τι να δείτε…

Μεγαλοχώρι

Το Μεγαλοχώρι είναι η πρωτεύουσα του Αγκιστρίου και ο μεγαλύτερος οικισμός του νησιού, με 561 κατοίκους.

Αποτελεί τη Διοικητική πρωτεύουσα του νησιού, με την έδρα του Δήμου Αγκιστρίου. Το Μεγαλοχώρι διαφορετικά ονομάζεται «Μύλοι», από τους πολλούς ανεμόμυλους που υπήρχαν παλιά στον οικισμό. Σήμερα ο μοναδικός ανεμόμυλος που σώζεται είναι ανακαινισμένος και βρίσκεται στο ύψωμα, στο Ξενοδοχείο «Μύλος» και χρονολογείται από το 1812.

Διαθέτει φυσικό λιμάνι, στο οποίο αράζουν τα flying dolphin που έρχονται από τον Πειραιά και Μαρίνα ελλιμενισμού και ανεφοδιασμού για τα σκάφη, ενώ εκδρομικά σκάφη πραγματοποιούν το γύρο του νησιού και συνδέουν το Aγκίστρι με την Aίγινα.. Καταγάλανα κρυστάλλινα νερά ανάμεσα σε φυσικούς κόλπους που δημιουργούν αμμώδεις περιοχές. Γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια φτιαγμένα από πέτρα, κεραμοσκεπές, σπιτικοί φούρνοι, αυλές συγυρισμένες, καφενεία, υπέργηρες φιγούρες με τοπικές ενδυμασίες και ο μοναδικός ανεμόμυλος, παρουσιάζουν με την ύπαρξή τους τη ζωντανή ιστορία του τόπου.

KOΛYMΠI: Στην παραλία του Mεγαλοχωρίου, στην Ξεκοφτή, στη Mικρή και τη Mεγάλη Δραγονέρα (Δραγουνέρα).

Λιμενάρια

Xωριό με παραδοσιακό χρώμα, στο νότιο τμήμα του νησιού, σε πευκόφυτη περιοχή.

Εκεί και η Απόνησος, από τις γραφικότερες γωνιές του νησιού. Πεύκα, μεγάλα κυπαρίσσια, ελιές, μποστάνια, πετρόκτιστα σπίτια, το παλιό σχολείο, η μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Κυριακής και το γραφικό λιμανάκι της Μάρεζας, είναι μόνο ένα δείγμα της ομορφιάς και της μαγείας που έχει να επιδείξει αυτή η τοποθεσία.

Στην περιοχή Πολέμι, πριν τα Λιμενάρια, βρίσκεται η παλιά Εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στην οποία είχε καθαγιάσει και ο Αγιος Νεκτάριος Αιγίνης. Εδώ ήταν τα παλιά αλώνια του νησιού και τα πώρινα πηγάδια συλλογής νερού, κάποια από τα οποία μπορούμε να δούμε γύρω από την Εκκλησία. Από τα Λιμενάρια, ανατολικά ένας άλλος δρόμος οδηγεί μετά από 500 περίπου μέτρα στην όμορφη βραχώδη και απόμερη παραλία της Μάρεζας, με τα βαθιά μπλε πεντακάθαρα νερά, ένα σημείο που προτιμούν πολλοί για να δένουν τα σκάφη τους.

KOΛYMΠI: Στην Aπόνησο και στην ακρογιαλιά της Mάριζας.


Πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News