Ελλάδα

Φωτιά στην Κερατέα: Ολονύχτια μάχη της πυροσβεστικής με τις φλόγες – Φόβος αναζωπύρωσης λόγω των ισχυρών ανέμων

Μεγάλο αγώνα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, το βράδυ της Δευτέρας (28.04.2025). Το πρωί της Τρίτης ωστόσο, το μέτωπο φαίνεται βελτιωμένο αν και στο σημείο πνέουν ακόμα ισχυροί άνεμοι που μπορεί να αναζωπυρώσουν τα «καντηλάκια».

Η φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Διψέλιζα Λαυρεωτικής στην Κερατέα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, καίει διάσπαρτα. Στο σημείο παραμένει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για να σβήσει και τις τελευταίες εστίες και να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Παναγιώτης Φλεβάρης, μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε ότι η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Επισήμανε ότι είναι ζήτημα ωρών η πλήρης κατάσβεσή της, αν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ 8 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Λαυρίου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο του Δήμου, όπου διανυκτέρευσαν τους παρείχαν τροφή, θέρμανση και περίθαλψη.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αρχικά 52 πυροσβέστες με 3 ομάδες «δασοκομάντο» της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και εθελοντές, καθώς υπήρχε και συνδρομή από ΟΤΑ.

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και έφτασαν τα 8 μποφόρ, η φωτιά επεκτάθηκε με αποτέλεσμα να προσεγγίσουν ακόμα και σπίτια.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνολικά επιχείρησαν 72 πυροσβέστες, 4 ομάδες «δασοκομάντος», με 16 οχήματα και εθελοντές.

Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν προς Λαύριο.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διψέλιζα του δήμου Λαυρεωτικής. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο», ανέφερε το μήνυμα.

kerateakeratea

Σύντομα, μεγάλος αριθμός περιπολικών και δικυκλιστών αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ άρχισε να σαρώνει την περιοχή, απομακρύνοντας όσους παρέμεναν στα σπίτια τους και μετακινώντας μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, το πιο κρίσιμο σημείο της βραδιάς ήταν να μη γυρίσει ο άνεμος προς μια πευκόφυτη έκταση που υπάρχει στο σημείο. Εν τέλει, γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα υποχώρησαν οι μεγάλες φλόγες και έμειναν διάσπαρτες εστίες.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχουν καεί αρκετά στρέμματα από πουρνάρια και ελιές.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση από την Τροχαία για το σημείο εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή της Κερατέας, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδό 25ης Μαρτίου.

Παραμένει μόνο η εκτροπή στην Οδό 28ης Οκτωβρίου από τη συμβολή της με την Οδό Σαντορίνης.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που κατηγορείται πως επιτέθηκε στον οδηγό λεωφορείου – Στο νοσοκομείο παραμένει το θύμα

admin

Πύργος: Πεινασμένοι ληστές προσπάθησαν να κλέψουν παραγγελίες φαγητού από ντελιβερά

admin

Φωτιά στην Κερατέα: Φουντώνουν ξανά οι φλόγες λόγω των θυελλωδών ανέμων – Κάηκε παλιό οίκημα

admin