Ελλάδα

Άσκηση RIVER ROUTE: «Μήνυμα» ισχύος και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο

Στον Έβρο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «RIVER ROUTE» με στόχο τη ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού.

Στην άσκηση που έγινε χτες (07.06.2024) συον Ν. Έβρο, συμμετείχαν μέσα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (31 Μ/Κ ΤΑΞ) «ΚΑΜΙΑ», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ», του 730 Τάγματος Μηχανικού Γεφυροσκευής (730 ΤΜΧ Γ/Φ) και του 744 Λόχου Μηχανικού Γεφυροσκευής (744 ΛΜΧ Γ/Φ). 

Σκοπός της άσκησης, ήταν η ρεαλιστική εκπαίδευση του προσωπικού σε αντικείμενα πλεύσης των ερπυστριοφόρων και τροχοφόρων μέσων, καθώς και στην τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων.

Την τελική φάση της άσκησης, παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Σταύρος Παπασταθόπουλος. 

Επίσης το παρών έδωσαν ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) «ΘΗΣΕΑΣ» Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης και Παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αρμενία, τη Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Κύπρο.

Πηγή Φωτογραφιών: ΓΕΣ

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

admin

Πειραιάς: Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας μετά από ένοπλη συμπλοκή στην Ακτή Μουτσοπούλου

admin

Οργισμένη αντίδραση του Κώστα Κωστόπουλου μετά τις δηλώσεις της Έλενας Αθανασοπούλου – Θα κινηθεί νομικά

admin