Οικονομία

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσιάζει «think tank» με τεχνοκράτες κι επιστήμονες


Αλέξης Τσίπρας: Παρουσιάζει «think tank» με τεχνοκράτες κι επιστήμονες

Επιστήμονες και τεχνοκράτες από την κοινωνία και την αγορά, με «βαριά βιογραφικά» που περιλαμβάνουν Χάρβαρντ, Κολούμπια, Σορβόνη και Οξφόρδη, επιστρατεύει ο Αλέξης Τσίπρας τη δουλειά των οποίων και τη συνεργασία με τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να συστηματοποιήσει μέσα από τη μορφή ενός «think tank», του οποίου η πλήρης σύνθεση και λειτουργία αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις επόμενες μέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για περίπου 30 πρόσωπα τα οποία κατά κανόνα δεν έχουν την ιδιότητα του κομματικού μέλους, αλλά συνεργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το ηγετικό επιτελείο στη διαμόρφωση και την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του κόμματος για την Υγεία, την επανεκκίνηση της Οικονομίας, την Κλιματική Αλλαγή, κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η δομή αυτή να στελεχώνεται αποκλειστικά με ανθρώπους εκτός κόμματος ή πρώην κυβέρνησης, παρόλ’ αυτά θα επιδιωχθεί να υπάρχει συνεργασία όχι μόνο με τον πρόεδρο αλλά και με την κομματική δομή (πχ. τομεάρχες, υπεύθυνους τμημάτων).

Εκτιμάται ότι με το σχήμα αυτό διαμορφώνεται μια «μαγιά» ανθρώπων από την οποία σε επόμενο στάδιο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να αντλήσει στελέχη για πιθανές μελλοντικές κυβερνητικές θέσεις, στέλνει εκ των προτέρων σήμα μιας κυβέρνησης που θα έχει ενισχυμένο το στοιχείο της αξιοποίησης τεχνοκρατών και ειδικών με πιο αποδυναμωμένο το «κομματικό» στοιχείο.

Επίσης, ορισμένοι δεν αποκλείουν η αξιοποίηση αυτή να αφορά και το σώμα των «150 αριστήνδην» προσωπικοτήτων που θα συμμετάσχουν στο επικείμενο Συνέδριο, κάποιοι δηλαδή από αυτά τα πρόσωπα μπορεί να βρεθούν σε αυτό το σώμα, που όπως έχει αποφασιστεί, θα αποτελείται από πρόσωπα που δεν προέρχονται από το κόμμα, αλλά θα έχουν δικαίωμα ψήφου στο συνέδριο.

Πηγή ενημέρωσης : το ποντική

Σχετικές αναρτήσεις

Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookie