Αεροπορική τραγωδία: Άδεια επιστροφής είχε ζητήσει ο κυβερνήτης της Ethiopian Airlines..!!

Το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών -που συνετρίβη με με 157 επιβαίνοντες (149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος)- “δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων”.

Ο φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους “ήταν εξαιρετικός”, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης ανέφερε δυσκολίες και ζήτησε άδεια επιστροφής.

Aπό τους επιβαίνοντες οι 32 ήταν Κενυάτες, 18 από τον Καναδά, εννέα από την Αιθιοπία, οκτώ από την Κίνα, οκτώ Αμερικανοί, επτά Βρετανοί και ισάριθμοι Γάλλοι, έξι Αιγύπτιοι, πέντε Ολλανδοί, τέσσερις με διαβατήριο ΟΗΕ και άλλοι τόσοι Ινδοί, τρεις Ρώσοι, δύο Ισραηλινοί και δύο Ισραηλινοί, καθώς και από ένας υπήκοοι Βελγίου, Νορβηγίας, Ουγκάντας, Υεμένης, Σουδάν, Μοζαμβίκης και Τόγκο.

Ολοκαίνουριο το Boeing 

Το ολοκαίνουριο Boeing 737, που είχε παραδοθεί πριν από 5 μήνες στην εταιρεία, συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Το γραφείο του πρωθυπουργού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβαινόντων.

Συλλυπητήρια στα θύματα της πτώσης του αεροσκάφους των Αιθιοπικών αερογραμμών προς το Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό Twitter του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, δίχως να προστίθενται άλλες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πτώση του αεροσκάφους της πτήσης προς το Ναϊρόμπι της Κένυας με 149 επιβαίνοντες και οκταμελές πλήρωμα.

«Το γραφείο του πρωθυπουργού, εκ μέρους της κυβέρνησης και του λαού της Αιθιοπίας, εκφράζει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Μπόινγκ 737 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που ήταν προγραμματισμένη για το Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωΐ», τονίζεται στο Twitter του πρωθυπουργού.

«Μάθαμε την είδηση από το Facebook», λένε οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων ανέφεραν ότι, παρά το γεγονός ότι περίμεναν στο αεροδρόμιο για να συναντήσουν τους αγαπημένους τους, κανένας δεν τους ενημέρωσε για τη συντριβή του αεροσκάφους, ενώ οι ίδιοι έμαθαν την είδηση από το Facebook.

Ο γιος μιας γυναίκας που φέρεται ότι ήταν στη μοιραία πτήση ανέφερε στο Reuters: «Περιμένουμε τη μαμά μου. Ελπίζουμε απλώς να έχει πάρει διαφορετική πτήση ή να καθυστέρησε. Δεν σηκώνει το τηλέφωνό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ