Auto-Moto

MINI: Τα πανίσχυρα John Cooper Works

Με ξεχωριστό στυλ, σε δύο εκδόσεις – η μια cabrio και με πανίσχυρα μοτέρ, τα νέα μοντέλα MINI John Cooper Works έρχονται για να επιβεβαιώσουν την go-kart οδηγική αίσθηση με το απαράμιλλο στυλ.

Σχεδιαστικά, τα MIN John Cooper Works ξεχωρίζουν η μεγάλη οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα με το τρίχρωμο λογότυπο John Cooper Works και τους μεγάλους αεραγωγούς, έχουν προστεθεί επιπλέον εισαγωγές αέρα με κάθετους ανακλαστήρες βαμμένους σε κόκκινο χρώμα και ειδικοί προβολείς MINI LED με οριζόντια φώτα ημέρας, αεροδυναμικά διαμορφωμένη πίσω αεροτομή, μαύρος διαχύτης, κεντρικά τοποθετημένη απόληξη εξαγωγής και αποκλειστικές ζάντες 17 και 18 ιντσών.

Τα μοντέλα προσφέρονται σε 11 χρώματα που μπορούν να συνδυαστούν προαιρετικά με χρώμα αντίθεσης στην οροφή και τα καλύμματα καθρεπτών. Στο MINI John Cooper Works Cabrio η μαλακή οροφή, η οποία διατίθεται σε μαύρο χρώμα ή με γκρι μοτίβο Union Jack για τη δημιουργία αντίθεσης, ανοίγει πλήρως σε μόλις 18 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητα έως και 30 χλμ./ώρα, ενώ μέσω διακόπτη μπορεί να ανοίξει σε οποιαδήποτε ταχύτητα κατά 40 εκ., όπως μια συρόμενη οροφή. Ο δε ανεμοθώρακας μειώνει τους ανεπιθύμητους στροβιλισμούς του αέρα και τους αεροδυναμικούς θορύβους κατά την οδήγηση. 

Σπορτίφ αίσθηση στην καμπίνα

Στην καμπίνα, η απέριττη σχεδίαση βασίζεται στον συνδυασμό κόκκινου και μαύρου της JCW. Τα σπορ καθίσματα JCW φέρουν επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στους ώμους και κόκκινες διακοσμητικές ραφές. 

Το σπορ τιμόνι JCW διαθέτει υφασμάτινη κάθετη ακτίνα και paddles αλλαγής ταχυτήτων, ενώ η πλεκτή επιφάνεια στο ταμπλό, σε μαύρο / κόκκινο μοτίβο, φέρνει την αγωνιστική ιστορία του MINI John Cooper Works στο κόκπιτ. Διατίθεται και το αποκλειστικό ηχοσύστημα Harman Kardon στον στάνταρ εξοπλισμό. 

Στο κόκπιτ ξεχωρίζουν το σπορ τιμόνι JCW, η οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης με διάμετρο 24 εκ. και η χαρακτηριστική μπάρα διακοπτών MINI. Οι πρόσθετες επιλογές για τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού, των πολυμέσων, του τηλεφώνου και της πλοήγησης μπορούν να ελέγχονται μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Ετσι, υπάρχει πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα για να φορτιστούν τα smartphone μέσω ασύρματης φόρτισης.

Ο οδηγός για καλύτερη οδηγική αίσθηση, μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία Go-Kart από το MINI Experience Mode, με την οθόνη να προβάλλει όχι μόνο την ταχύτητα του οχήματος αλλά και δεδομένα όπως η ροπή, η ανακτηθείσα ενέργεια σε kW και οι εκάστοτε δυνάμεις g.

Πανίσχυρο μοτέρ

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας TwinPower Turbo που εφοδιάζει και τα δύο μοντέλα, αποδίδει μέγιστη ισχύ 231 hp και ροπή 380 Nm. Το MINI John Cooper Works επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και το MINI John Cooper Works Cabrio σε 6,4 δευτερόλεπτα με 245 χλμ./ώρα τελική.

Το μοτέρ συνδυάζεται με σπορ αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, έχοντας και χειροκίνητες αλλαγές από τα δύο paddles, αριστερά και δεξιά στο τιμόνι.

Για αποτελεσματική πέδηση υπάρχουν δαγκάνες στο σύστημα φρένων, βαμμένες στο χρώμα Chilli Red και λογότυπο JCW.

Συστήματα υποβοήθησης

Τόσο το MINI John Cooper Works όσο και το MINI John Cooper Works Cabrio εφοδιάζονται με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού, όπως το Driving Assistant Plus, το νέο MINI Navigation, το Parking Assistant Plus κ.ά.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Mercedes-Benz: Οδήγηση χωρίς χέρια έως 95 χλμ./ώρα

admin

Alfa Romeo Junior Ibrida: Προχωρούν οι παραγγελίες – Το Νοέμβριο οι παραδόσεις

admin

Formula 1: Και πάλι θρίαμβος της Ferrari στο Μεξικό αυτή τη φορά – Κλείνει η ψαλίδα Φερστάπεν – Νόρις

admin