Lifestyle

Πώς να καθαρίσετε την θήκη του κινητού σας

Οι θήκες των κινητών τηλεφώνων συγκεντρώνουν βακτήρια, γι΄αυτό είναι σημαντικό να τις καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς ο καθαρισμός της θήκης του κινητού τηλεφώνου είναι μια εύκολη υπόθεση, και με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Επίσης, δεν θα πρέπει να αμελείτε να απολυμαίνετε την θήκη σας, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, αφού, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει, πλέον, προέκταση του χεριού μας.

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε την θήκη από το κινητό σας τηλέφωνο. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και προσθέστε μία σταγόνα από υγρό απορρυπαντικό πιάτων.

Βουτήξτε μια παλιά οδοντόβουρτσα στο μείγμα και στην συνέχεια, τρίψτε την θήκη απ’ όλες τις πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τρίψει καλά τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό μέρος της θήκης, ενώ για τις γωνίες, που συσσωρεύεται περισσότερη σκόνη, χρησιμοποιήστε αρκετές μπατονέτες. Στην συνέχεια, ξεπλύνετε την θήκη με άφθονο νερό και αφήστε την να στεγνώσει για μια ώρα. Χρησιμοποιώντας μετά ένα καθαρό πανί σκουπίστε σχολαστικά την θήκη σας.

Μαγειρική σόδα για τους επίμονους λεκέδες

Σε περίπτωση που συναντήσετε επίμονους λεκέδες, τότε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα που είναι φυσικό καθαριστικό. Απλώστε την μαγειρική σόδα πάνω στο επίμαχο σημείο μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού. Στην συνέχεια, τρίψτε με κυκλικές κινήσεις τον λεκέ, χρησιμοποιώντας την παλιά οδοντόβουρτσα και μικρή ποσότητα νερού. Ακολούθως, ξεπλύνετε την θήκη κάτω από την βρύση και αφήστε την να στεγνώσει καλά, ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία.

Απολύμανση με οινόπνευμα

Για να απολυμάνετε την θήκη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό οινόπνευμα ή απολυμαντικό προϊόν με βάση την αιθυλική αλκοόλη. Χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί, το οποίο θα έχετε προηγουμένως βρέξει με το απολυμαντικό, καθαρίστε όλες τις επιφάνειες της θήκης με κυκλικές κινήσεις. Αν έχετε απολυμαντικό σε μορφή σπρέι, μπορείτε να το ψεκάσετε απευθείας πάνω στην θήκη.

Στην συνέχεια, στεγνώστε την θήκη σχολαστικά μ’ ένα άλλο καθαρό πανί, ούτως ώστε να αποτρέψετε το ενδεχόμενο να εισέλθει το προϊόν στην συσκευή σας. Τέλος, αφήστε την θήκη να στεγνώσει για περισσότερο από μία ώρα, προτού την τοποθετήσετε ξανά στην συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Άντονι Χόπκινς τα «σπάει» με Ζορμπά – «Χόρεψε σαν να μη σε βλέπει κανείς»

admin

Γιώργος Παπαγεωργίου – Δανάη Μιχαλάκη: Θα έχει δύο ονόματα η κόρη μας

admin

Εριέττα Κούρκουλου: Η έκτρωση που έκανα όταν ήμουν 15 ετών είναι ένα από τα «τζιζ» θέματα

admin