Ευ Ζην

Ο παράδεισος των κρεατοφάγων: Ανοίγει το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο

Καψαλισμένα παϊδάκια, καπνιστό ψαρονέφρι, χοιρινές μπριζόλες και ζουμερά μπιφτέκια θα είναι οι πρωταγωνιστές του νέου μουσείου. Το επόμενο έτος ανοίγει το πρώτο μουσείο παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στο μπάρμπεκιου, στοχεύοντας να εξετάσει όλες τις πτυχές της αγαπημένης κουλτούρας του μπάρμπεκιου.

«Με μία επίσκεψη στο μουσείο, θα έχεις άποψη ολοκληρωμένη άποψη για το μπάρμπεκιου. Και αφού τελειώσει η περιήγησή σας στο μουσείο, θα επισκεφτείτε δύο εστιατόρια μπάρμπεκιου, και σίγουρα θα είστε έτοιμοι να συζητήσετε ποιο είναι το καλύτερο», δήλωσε στο CNN Travel ο ιδρυτής του Museum of BBQ, Τζόναθαν Μπέντερ.

Το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου στον κόσμο

Το μουσείο BBQ που θα ανοίξει στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι, αναμφίβολα θα ξεκινήσει τις μεγάλες περιφερειακές αντιπαλότητες γύρω από το μπάρμπεκιου κυρίως λόγω της τοποθεσίας του. Κάποιοι σίγουρα θα ισχυριστούν ότι ένα τέτοιο ίδρυμα αφιερωμένο στο άριστα μαγειρεμένο κρέας μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στο Τέξας, στη βόρεια ή τη Νότια Καρολίνα ή στο Μέμφις του Τενεσί.

Το επόμενο έτος ανοίγει το πρώτο μουσείο μπάρμπεκιου
Shutterstock

Τα διαδραστικά εκθέματα του Μουσείου BBQ θα αφορούν διάφορες περιοχές και στυλ του μπάρμπεκιου, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης θα απολαμβάνει μια στοιχειώδη εκπαίδευση σχετικά με τα στοιχεία του μπάρμπεκιου: κρέας, μπαχαρικά, ξύλο, φωτιά, καπνός και σάλτσα. Και φυσικά, το κατάστημα δώρων θα διαθέτει σάλτσες και άλλα είδη σχετικά με το μπάρμπεκιου για να προμηθευτείτε.

Το μουσείο θα ανοίξει την άνοιξη του 2025 και θα καταλαμβάνει χώρο 4.223 τετραγωνικών μέτρων στο εμπορικό κέντρο Crown Center στο Κάνσας Σίτι.

Ο Τζόναθαν Μπέντερ, ιδρυτής του μουσείου, είναι ένας συγγραφέας που ασχολείται με το μπάρμπεκιου για περισσότερα από 15 χρόνια, έχει υπηρετήσει ως κριτής στο American Royal World Series of Barbecue του KC και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Burnt Legend», με θέμα τα burnt ends (τις καμένες άκρες του κρέατος).

Το πρώτο μουσείο αφιερωμένο στο μπάρμπεκιου
Shutterstock

«Το barbeque σημαίνει συναντιέμαι και μοιράζομαι με κόσμο», λέει ο Μπέντερ. Δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό. Είναι κουλτούρα. Οι κρεωπόλες και οι ψήστες είναι οι καλύτεροι αφηγητές ιστορίων που έχω γνωρίσει».

Οι επισκέπτες δεν θα μένουν μόνο με την όρεξη. Στον πρώτο όροφο του Crown Center θα υπάρχει εστιατόριο μπάρμπεκιου, το Burnt End BBQ.

Το Κάνσας Σίτι φιλοξενεί περισσότερα από 100 τοπικά εστιατόρια barbeque και πολλούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του World Series of Barbecue, το οποίο ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Ταξίδια: Πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος; | in.gr

admin

Στις αμερικανικές επιχειρήσεις ο λευκός άνδρας CEO είναι και πάλι της μόδας | in.gr

admin

Γάλα αρακά: Η γεύση του είναι τέλεια, αλλά υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου

admin