Ευ Ζην

Αυτή είναι η πόλη με τα περισσότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Μια από τις ωραιότερες πόλεις στην Ισπανία, η Κόρδοβα απολαμβάνει το προνόμιο να έχει τα περισσότερα μέχρι στιγμής Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο.

Κατακτημένη από τους Ρωμαίους τον 2ο αιώνα π.Χ., η εντυπωσιακή Κόρδοβα διατηρεί μια βαθιά σύνδεση με την ιστορία της, καθώς και μια ζωντάνια που δημιουργείται από τις σχέσεις με τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Κατά την περιήγηση στην πόλη, ο επισκέπτης μπορεί να αντιληφθεί τη συνύπαρξη διαφόρων πολιστιμών και κουλτούρων για πολλούς αιώνες.

Τα αξιοθέατα στην πόλη της Κόρδοβα
Shutterstock

Μερικά από τα καλύτερα μέρη για να ανακαλύψετε αυτήν την πλευρά της Κόρδοβας είναι οι τοποθεσίες που έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πραγματικότητα, με τρεις συνολικά τοποθεσίες — και ένα Μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO — η Κόρδοβα έχει περισσότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Το Τζαμί-Καθεδρικός της Κόρδοβας, η Μεδίνα Αζαχάρα, το ιστορικό κέντρο της πόλης και το Φεστιβάλ των Αυλών της Κόρδοβας είναι μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα, ενώ παράλληλα ο ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει πολλά ακόμη «διαμαντάκια» στην πόλης, όπως η εντυπωσιακή ρωμαϊκή γέφυρα και τα αραβικά λουτρά.

Τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που συναντάμε στην Κόρδοβα

Καθεδρικός ναός

Αν επισκεφθείτε την πόλη, το Τζαμί – καθεδρικός ναός είναι μια απαραίτητη στάση. Φανταστείτε ένα πρωτότυπο τζαμί που μετατράπηκε σε καθολικό καθεδρικό ναό μέσα στο αρχικό μουσουλμανικό κτίριο. Κατά την ξενάγησή σας, θα ανακαλύψετε πώς έχει αλλάξει με τους αιώνες και πώς αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους ανά εποχή. Φροντίστε να αγοράσετε εισιτήρια ηλεκτρονικά πριν από το ταξίδι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτό το μοναδικό μείγμα ιστορίας και πολιτισμού.

Το τζαμί-καθεδρικός στην Κόρδοβα
Shutterstock

Ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα

Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβας είναι ένα μέρος γεμάτο μικρά δρομάκια για εξερεύνηση, όπου θα συναντήσετε αυλές γεμάτες λουλούδια, γοητευτικές πλατείες και εξαιρετικά μπαρ και εστιατόρια. Το τζαμί – καθεδρικός είναι σίγουρα το πιο γνωστό αξιοθέατο σε αυτό το μέρος της πόλης, αλλά η UNESCO σημειώνει ότι υπάρχουν επίσης «εκατοντάδες κτίρια με πολιτιστική και ιστορική σημασία» — όπως μια συναγωγή στη Judería (Εβραϊκή Συνοικία), παραδοσιακά σπίτια χτισμένα γύρω από αυλές και η ρωμαϊκή γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Γουαδαλκιβίρ.

Medina Azahara

Χτισμένη στα μέσα του 10ου αιώνα από τη δυναστεία των Ομεϋαδών, η Medina Azahara είναι μια μεγαλοπρεπής πόλη που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα αφού είχε ξεχαστεί για σχεδόν 1.000 χρόνια. Σήμερα, αποτελεί έναν αρχαιολογικό χώρο και ένα εντυπωσιακό δείγμα αρχαίας αστικής υποδομής — δρόμους, υδροδοτικά συστήματα και κτίρια — και του δυτικού ισλαμικού πολιτισμού της Αλ-Ανταλούς. Βρίσκεται περίπου πέντε μίλια έξω από το κέντρο της πόλης και είναι προσβάσιμη με λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Το ιστορικό κέντρο της Κόρδοβα
Shutterstock

Το Μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO στην Κόρδοβα

Κάθε Μάιο, το Φεστιβάλ Αυλών της Κόρδοβας (Fiesta de los Patios) φέρνει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, λουλούδια, χρώματα και σαγηνευτικά αρώματα. Ενταγμένο στη λίστα με τα Μνημεία Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 12ήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό αυλών — όπου οι κάτοικοι διακοσμούν τις αυλές τους με παρτέρια και γλάστρες, μερικές από τις οποίες κρέμονται στους τοίχους — τραγούδι, χορό, κρασί και φαγητό.

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Οι καλύτεροι προορισμοί για να απολαύσετε χειμερινές διακοπές με ήλιο!

admin

Food noise: Τι ακριβώς είναι και πως μας επηρεάζει | in.gr

admin

Διακοπές τα Χριστουγέννα: Οκτώ ευρωπαϊκοί προορισμοί για τον Δεκέμβριο | in.gr

admin