Οικονομία

ΔΕΗ: Στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Σε έκδοση και προσφορά μη εξασφαλισμένων ομολογιών πρώτης τάξης (senior notes) συνολικής ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ με λήξη το 2031 προτίθεται να προβεί η ΔΕΗ, με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά, σύμφωνα με σημερινή (21.10.2024) ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα έσοδα από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση των υπό εξέλιξη έργων κεφαλαιακών δαπανών της ΔΕΗ και των θυγατρικών της και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της προσφοράς. Δεν είναι δυνατό να διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της προσφοράς, ούτε και το προαναφερθέν ύψος αυτής.

Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών στο χρηματιστήριο Euronext του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο κατάλληλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H Citigroup Global Markets Europe, η Goldman Sachs Bank Europe και η HSBC Continental Europe ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών.

Η BNP PARIBAS, η Deutsche Bank Aktiengesellschaft, η Nomura Financial Products Europe, η Société Générale και οι Alpha Bank ΑΛΦΑ, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Optima, Τράπεζα Πειραιώς, Ambrosia Capital Μονοπρόσωπη, AXIA Ventures Group Limited, και Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ ενεργούν από κοινού ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Το roadshow της προσφοράς θα ξεκινήσει σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2024.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Σούπερ Μάρκετ: Μειώσεις τιμών για τουλάχιστον δύο μήνες – Ποιες είναι οι συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων

admin

Morgan Stanley: Νέες τιμές – στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

admin

Public: Αναβαθμίζει και Επεκτείνει το Δίκτυο Καταστημάτων

admin