Οικονομία

Louis Vuitton: Πληρωμή έως και 800 εκατ. ευρώ για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους της Γαλλίας

Ο όμιλος Louis Vuitton αναμένεται να πληρώσει 800 εκατ. ευρώ (870 εκατ. δολάρια) σε αυξημένους φόρους τον επόμενο χρόνο, μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας για αυξήσεις στις εισφορές των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας με στόχο την στήριξη των δημόσιων οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

O οικονομικός διευθυντής της Louis Vuitton, Jean-Jacques Guiony, δήλωσε χθες (15.10.2024) ότι οι πρόσθετοι εταιρικοί φόροι θα πρέπει να κυμανθούν μεταξύ 700 και 800 εκατ. ευρώ για την εταιρεία με έδρα το Παρίσι, της Γαλλίας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε στην Γαλλία σχέδιο προϋπολογισμού που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους σε μια προσπάθεια να μειώσει το χρέος της.

Σύμφωνα με τα σχέδια, προσωρινές εισφορές σε περισσότερες από 400 κερδοφόρες εταιρείες με ετήσια έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ θα αποφέρουν 8 δισ. ευρώ το επόμενο έτος και 4 δισ. ευρώ το 2026.

Η Moët Hennessy Louis Vuitton πληρώνει το 4,5% των παγκόσμιων εταιρικών φόρων στη Γαλλία και, αν η αύξηση αυτή γίνει πραγματικότητα, θα είναι υπεύθυνη για περίπου 10%, δήλωσε ο Guiony.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Alpha Trust: Καταβολή μερίσματος 0,1794 ευρώ από κέρδη παρελθουσών χρήσεων

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ήπια άνοδο 0,45% – Στα 96,13 εκατ. ευρώ ο τζίρος

admin

Ιταλία: Αναμένεται αύξηση φόρου στο 42% στα κέρδη από συναλλαγές Bitcoin

admin