Ευ Ζην

Αυτές είναι οι πιο φιλικές ευρωπαϊκές πόλεις

Το βρετανικό ταξιδιωτικό μέσο Condé Nast Traveler ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τις ευρωπαϊκές πόλεις που νιώθουν πιο ευπρόσδεκτες, αυτές δηλαδή με τους πιο φιλικούς κατοίκους για το 2024.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα καλό ευρωπαϊκό city break! Κουλτούρα παγκόσμιας κλάσης, όμορφη αρχιτεκτονική, νόστιμο φαγητό, διασκεδαστική νυχτερινή ζωή – υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν μια πόλη ένα υπέροχο μέρος για επίσκεψη, αλλά αν νιώθετε ότι οι ντόπιοι θα προτιμούσαν να μείνετε στο σπίτι σας, μπορεί να κάνει το ταξίδι σας λιγότερο ευχάριστο!

Το καταλαβαίνουμε – οι τουρίστες μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητικοί. Αλλά εσείς όπως και πολλοί, πολλοί ακόμα θεωρείτε ότι είστε “από τους καλούς” και θέλετε να πάτε κάπου όπου οι επισκέπτες γίνονται δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες. Τα Condé Nast Traveler Readers’ Choice Awards μόλις δημοσίευσαν μια λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης, όπως ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του μέσου. Από την Ανατολική Ευρώπη μέχρι τη Μεσόγειο, υπάρχουν παντού φιλικές πόλεις παντού.

Διεκδικώντας το στέμμα ως η πιο φιλόξενη πόλη από όλες, ωστόσο, αναδεικνύεται η Στοκχόλμη, η όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας. Η σουηδική πρωτεύουσα σημείωσε το εντυπωσιακό 94.07. Οι Σουηδοί είναι όντως γνωστοί για την ευγένεια και την ευθυμία τους, οπότε δεν αποτελεί και έκπληξη η επιλογή.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Βουδαπέστη, η οποία σημείωσε 91,88 και στην τρίτη θέση η Βαλένθια της Ισπανίας, η οποία σημείωσε 91. Είναι ενδιαφέρον ότι οι πόλεις στη φετινή λίστα είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που ήταν στην αντίστοιχη περσινή λίστα.

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές πόλεις στην Ευρώπη για το 2024

  1. Στοκχόλμη, Σουηδία
  2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
  3. Βαλένθια, Ισπανία
  4. Βιέννη, Αυστρία
  5. Βερολίνο, Γερμανία
  6. Πάλμα, Ισπανία
  7. Κοπεγχάγη, Δανία
  8. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  9. Μιλάνο, Ιταλία
  10. Νάπολη, Ιταλία

Δείτε επίσης

Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Γιατί το brisket έγινε τόσο δημοφιλές και πού θα φάτε στην Αθήνα

admin

Τι σημαίνει το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Ιράν για τα αεροπορικά ταξίδια;

admin

Κυψέλη: Το μικρό γραφικό χωριό στη αγκαλιά των Τζουμέρκων

admin