Ευ Ζην

Πόσο κοστίζει η διαμονή σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς το τριήμερο της 28η Οκτωβρίου

Φέτος η αργία της 28ης Οκτωβρίου πέφτει Δευτέρα, όπερ σημαίνει ένα εξαιρετικό τριήμερο αρά και για όσους θέλουν και μπορούν μια ωραία εκδρομή! Και ως γνωστό, όσο πιο νωρίς το αποφασίσετε και το κανονίσετε τόσο το καλύτερο, αφού αναμένεται να “αδειάσει” και φέτος η Αθήνα και να γεμίσουν οι κοντινοί κυρίως προορισμοί. Όπως και να ‘χει τέτοιες μέρες είναι πάντα μια καλή αφορμή για μια εκδρομή και εφόσον ο καιρός είναι καλός δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για «φυγή» από τις πόλεις – Εδώ μπορείτε να δείτε 5 προορισμούς που είναι ιδανικοί για το τριήμερο αυτό και θα φτάσετε οδικώς.

Μπορεί το τριήμερο αυτό να είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εκδρομή, συνήθως όμως αυτές τις περιόδους η διαμονή και δη σε δημοφιλείς προορισμούς είναι ακριβότερη έως και αποτρεπτικά ακριβή! Εδώ κάναμε μια έρευνα μέσω booking για διαμονή τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25 – 28/10, 3 διανυκτερεύσεις) σε ξενοδοχεία και ξενώνες σε δημοφιλείς φθινοπωρινούς προορισμούς για να δείτε τι να περιμένετε!

Σημ. Η συγκεκριμένη αναζήτηση έγινε μέσω booking και αφορά σε ξενώνες / ξενοδοχεία με βαθμολογία πάνω από 9, στο κέντρο του προορισμού (ή walking distance), σε δίκλινο δωμάτιο και για 3 διανυκτερεύσεις (Παρασκευή 25/10 μέχρι Δευτέρα 28/10) – αντίστοιχα μπορείτε να κλείσετε για δύο διανυκτερεύσεις. Οι επιλογές είναι ενδεικτικές σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια και ΔΕΝ έχουν εμπορικό/διαφημιστικό σκοπό.

Ναύπλιο

Ξεκινάμε από το κοντινό στην Αθήνα Ναύπλιο. Το πάντα αγαπημένο Ναύπλιο, βρίσκεται στις τοπ επιλογές όταν σκεφτόμαστε μια εκδρομή ενώ έχει πάρα πολλές επιλογές σε ξενοδοχεία για όλα τα γούστα.

Ennea Muses Rooms and Suites: Το 5 αστέρων Ennea Muses Rooms and Suites με βαθμολογία 9,7 βρίσκεται στο Ναύπλιο και απέχει 1,5χλμ. από την παραλία της Αρβανιτιάς. Το standard δίκλινο δωμάτιο για 3 διανυκτερεύσεις κοστίζει €480 και περιλαμβάνει πρωινό.

Onar Pension: Μια όμορφη, κομψή πανσιόν στην καρδιά της Παλιάς Πόλης με βαθμολογία γενική 9,6 ενώ για την τοποθεσία 10! Είναι η πιο οικονομική επιλογή που βρήκαμε στην αναζήτηση με τα συγκεκριμένα κριτήρια που αναφέραμε. Το δίκλινο κοστίζει €254 για 3 διανυκτερεύσεις.

Opal Executive Suites: Τώρα αν ψάχνετε κάτι πιο πολυτελές, το Opal Executive Suites, 1,4χλμ. από την παραλία της Αρβανιτιάς με θέα στο βουνό, διαθέτει πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Μια junior suite με ιδιωτική πισίνα και πρωινό θα σας κοστίσει €579.

**Δείτε περισσότερες επιλογές στο Ναύπλιο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Αράχωβα

Πάντα δημοφιλής, κοσμοπολίτικη και κοντά στην Αθήνα, η Αράχωβα είναι από τις πρώτες επιλογές για εκδρομή. Θα βρείτε πολλούς ξενώνες και ξενοδοχεία, στην πλειοψηφία τους εξαιρετικά ή και πολυτελή αλλά και ακριβά τα περισσότερα.

Celena Maisonettes: Στη συγκεκριμένη αναζήτηση την καλύτερη τιμή τη βρήκαμε στο όμορφο Celena Maisonettes στο κέντρο του χωριού, ακριβώς στην πλατεία Λάκκα, το οποίο έχει βαθμολογία 9,4. Εδώ οι 3 διανυκτερεύσεις θα σας κοστίσουν €305 σε ένα μικρό δίκλινο δωμάτιο.

Afanos Guesthouse: Χτισμένο από πέτρα και ξύλο, το Afanos Guesthouse με βαθμολογία 9,5 βρίσκεται στην Αράχωβα, σε απόσταση 30μ. από εστιατόρια, καταστήματα και μπαρ. Εδώ ένα standard δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει €524 με πρωινό.

**Δείτε περισσότερες επιλογές στην Αράχωβα για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Αγόριανη

Από την άλλη πλευρά του Παρνασσού έχουμε την όμορφη αλλά πιο “ήσυχη” Αγόριανη.  Το αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό της Αγόριανης (ή Επτάλοφος, όπως είναι η επίσημη ονομασία του) ανέρχεται σταθερά στις προτιμήσεις των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου, οι οποίοι το προτιμούν για την «ήρεμη δύναμή» του. Οι επιλογές ωστόσο διαμονής στο χωριό δεν είναι και πολλές, αλλά μπορείτε να μείνετε και σε άλλα κοντινά χωριά και να κάνετε τις βόλτες σας.

Teresa Country Lodge: Αν ωστόσο ψάχνετε μια πολυτελή διαμονή μπορείτε να μείνετε στο Teresa Country Lodge με βαθμολογία το οποίο είναι παραδοσιακά χτισμένο και διαθέτει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια με τζάκι και θέα στο βουνό και τον κήπο. Εδώ μια σουίτα με τζάκι και πρωινό θα σας κοστίσει €905.

**Δείτε περισσότερες επιλογές στην Αγόριανη (και γύρω) για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Τρίκαλα Κορινθίας

Θέλετε να ξεφύγετε από τους ρυθµούς της πόλης; Μια mini εξόρµηση µέχρι τα πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας έχει όλα εκείνα τα συστατικά που χρειάζονται για το τέλειο anti-stress αντίδοτο!

Colours’ Chalet: Στα μεσαία Τρίκαλα το Chalet Colours’ μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με βαθμολογία 9,7 και για την τοποθεσία 9,9 προσφέρει customized δωμάτια και πρωινό στο σαλέ. Εδώ θα βρείτε δίκλινο δωμάτιο με πολύ μεγάλο διπλό κρεβάτι και πρωινό με €365

Voreio Selas: Επίσης στα μεσαία Τρίκαλα, το πετρόκτιστο Voreio Selas με βαθμολογία 9,4 ενώ για την τοποθεσία 9,8, διαθέτει δωρεάν Wi-Fi, κοινόχρηστο lounge και καταλύματα σε ρουστίκ στιλ με θέα στο βουνό ή στη θάλασσα. Απέχει 150 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Μεσαίας Τρικάλων. Εδώ ένα δίκλινο δωμάτιο με πολύ μεγάλο διπλό κρεβάτι θα σας κοστίσει €464 στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Mavraganeiko: Επίσης στα Μεσαία Τρίκαλα θα βρείτε το πετρόκτιστο Mavraganeiko (Μαυραγάνεικο) με βαθμολογία 9,7, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων, που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο χωριό. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν ξύλινο δάπεδο και πέτρινες λεπτομέρειες και μπαλκόνια με θέα στο βουνό ή στον Κορινθιακό Κόλπο. Εδώ μπορείτε να κλείσετε σουίτα με υδρομασάζ & πρωινό με €458.

**Δείτε περισσότερες επιλογές στα Τρίκαλα Κορινθίας για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Ορεινή Αρκαδία

Η Ορεινή Αρκαδία, είναι από τους ομορφότερους και πιο δημοφιλείς προορισμούς που περιλαμβάνει κάποια από τα πιο όμορφα και γνωστά ελληνικά χωριά! Βυτίνα, Δημητσάνα, Λαγκάδια, Στεμνίτσα, Καρύταινα… και η λίστα συνεχίζεται! Όποιο χωριό και να διαλέξετε να μείνετε είναι υπέροχο! Plus, ανάλογα τον χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε πολλά περισσότερα! Εδώ αναζητήσαμε ενδεικτικά καταλύματα σε κάποια από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής, το Ελληνικό και τη Βυτίνα.

Βυτίνα
Art Mainalon Hotel: Το 4 αστέρων Art Mainalon Hotel βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Βυτίνα και διαθέτει εξωτερική πισίνα και εστιατόριο που συνδυάζει το ξύλο με την πέτρα. Τα κομψά δωμάτιά του προσφέρουν θέα στο χωριό και το όρος Μαίναλο ενώ έχει βαθμολογηθεί από τους επισκέπτες του με 9,1 γενικά και ως προς την τοποθεσία με 9,6. Εδώ θα μείνετε σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό με €564.

Ελληνικό
Rocabella Hellinikon Country Hotel: Το 4 αστέρων Rocabella βρίσκεται στο όμορφο Ελληνικό σε υψόμετρο 700μ. και έχει βαθμολογία 9,4. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι διακοσμημένα σε boho αποικιακό στυλ με όμορφες ταπετσαρίες, ντραπέ κουρτίνες και αυθεντικά έργα τέχνης, μπαλκόνια με πανοραμική θέα στο βουνό ή το χωριό, ιδιωτικό μπάνιο, μίνι μπαρ, θυρίδα ασφαλείας και μεγάλο ρεαλιστικό και εικονικό τζάκι σε όλα τα δωμάτια. Εδώ θα πληρώσετε για μια deluxe σουίτα με πανοραμική θέα και πρωινό, €570.

**Δείτε περισσότερες επιλογές για την ευρύτερη περιοχή και τα χωριά για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Γαλαξίδι

Αν πάλι θέλετε να βλέπετε οπωσδήποτε θάλασσα ή έστω να είστε κοντά, κατευθυνθείτε στο γραφικό, κοντινό Γαλαξίδι, που είναι και ο πιο οικονομικός στη διαμονή προορισμός από όσους επιλέξαμε εδώ. Στενά σοκάκια, όρμοι, δύο φυσικά λιμάνια (η Αγορά και ο Χηρόλακας), περιποιημένα μαγαζάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και ένα πλούσιο Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε λίγα περισσότερα για το μέρος με το πολυτάραχο παρελθόν. Το Γαλαξίδι είναι μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, αφιερωμένη σε όσους θέλουν να συνδυάσουν φύση, θάλασσα και βουνό. 

Hotel Argo: Το ξενοδοχείο Argo μόλις 150 μέτρα από το κέντρο διαθέτει κήπο, κοινόχρηστο lounge, βεράντα και μπαρ ενώ έχει βαθμολογηθεί από τους επισκέπτες του με 9,2 και ως προς την τοποθεσία συγκεκριμένα με 9,4. Μπορείτε να κλείσετε δίκλινο δωμάτιο με μπαλκόνι με €225 για τις 3 αυτές διανυκτερεύσεις (πρωινό συν €5 / άτομο).

EPAVLIS boutique GALAXIDI: Βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία, σε απόσταση 80μ. από την κεντρική αγορά του Γαλαξιδίου, τη θάλασσα και τον παραλιακό δρόμο και έχει βαθμολογία στη booking 9,4. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και τον Παρνασσό, είναι όμορφα διακοσμημένα και διαθέτει επίσης σουίτες με τζάκια και μπανιέρα-υδρομασάζ, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με την παράδοση. Εδώ ένα δίκλινο δωμάτιο με μπαλκόνι θα σας κοστίσει €272 με πρωινό.

**Δείτε περισσότερες επιλογές στο Γαλαξίδι για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες (25/10 28/10) εδώ

Δείτε επίσης


Πηγή: www.travelstyle.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Kiki de Montparnasse: Η γυναίκα που κατέκτησε το μποέμ Παρίσι | in.gr

admin

Εσείς γνωρίζετε ποιες είναι οι Πολιτείες των ΗΠΑ;

admin

Συνταγή για σπαγγέτι μπολονέζ vegan και light

admin