Αθλητικά Νέα

Ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε με κοινωνική εργασία επειδή έβρισε σε συνέντευξη Τύπου της Formula 1

Ο Μαξ Φερστάπεν τιμωρήθηκε για μια λέξη που χρησιμοποίησε προκειμένου να περιγράψει το μονοθέσιο του, με αποτέλεσμα στον πρωταθλητή της Formula 1 να επιβάλλεται ποινή κοινωνικής εργασίας.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, με τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή μάλιστα να δέχεται ποινή για πρόσφατες δηλώσεις του.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το Grand Prix της Σιγκαπούρης ο Ολλανδός ρωτήθηκε για την απόδοση της Red Bull στους τελευταίους αγώνες και συγκεκριμένα τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, με τον πιλότο να απαντά:

«Προσπάθησα να βελτιώσω το στήσιμο του μονοθεσίου αλλά όταν μπήκα στις κατατακτήριες κατάλαβα ότι ήταν… γ@@@@».

Τα λόγια του Φερστάπεν είχαν ως αποτέλεσμα η FIA (Διεθνή Ομοσπονδία) να καλέσει τον πρωταθλητή της περασμένης σεζόν σε απολογία. Από την πλευρά του ο 26χρονος θέλησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι ανέφερε μία λέξη που χρησιμοποιείται συχνά, χωρίς ωστόσο να θέλει να προσβάλει κάποιον, ενώ παράλληλα ανέφερε πως τα αγγλικά δεν είναι η μητρική του γλώσσα.

Οι αγωνοδίκες αποδέχτηκαν εν μέρει τα λόγια του Φερστάπεν, ωστόσο γνωρίζοντας πως οι πιλότοι, ειδικά του μεγέθους του Ολλανδού αποτελούν πρότυπο, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

Καθώς η λέξη που χρησιμοποίησε δεν απευθυνόταν σε κάποιον άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων, τελικά ο 26χρονος δεν τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, αλλά θα υποχρεωθεί να κάνει κοινωνική εργασία.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φραγκίσκος Αλβέρτης: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μας έχει δώσει πολλή αγάπη, και φροντίδα, είναι χρέος μας να τον τιμάμε πάντα»

admin

Μποντιρόγκα: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δημιούργησε μια οικογένεια για όλο το μπάσκετ»

admin

Πορτογαλία: Θα φυτευτούν 200 δέντρα για κάθε γκολ της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος

admin