Αύριο η απόφαση για τη νομιμότητα κράτησης ενός εκ των «8» Τούρκων στρατιωτικών..!!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η ΕΛΑΣ να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας

Αύριο αναμένεται -εκτός απροόπτου- η απόφαση του προϊστάμενου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών  για τη νομιμότητα ή μη της νέας διοικητικής κράτησης  ενός εκ των 8  Τούρκων  αξιωματικών,  στον οποίο αν και του χορηγήθηκε άσυλο, με απόφαση της προέδρου του Θ΄  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενίας Μυλωνοπούλου, «πάγωσε» η απόφαση χορήγησης ασύλου. Και στην συνέχεια με απόφαση του διοικητή της Διευθυντής Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η εκ νέου κράτησή του στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου.

Ειδικότερα,  οι συνήγοροι του συγκυβερνήτη ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim προσήλθαν σήμερα  ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου  Αθηνών προκειμένου να προβάλουν τα επιχειρήματά τους και τις αντιρρήσεις τους για΄το μέτρο  της  νέας κράτησης που επιβλήθηκε στον Τούρκο αξιωματικό, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση της κράτησης είναι παράνομη και αυθαίρετη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικηγόροι πρότειναν την υποχρεωτική διαμονή τόσο του συγκυβερνήτη όσο και των υπολοίπων 7 σε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας ώστε η ΕΛΑΣ να μπορεί να τους επιτηρεί για λόγους ασφαλείας.
Η διαδικασία ελέγχου της νομιμότητας της κράτησης που αποφάσισε η Αστυνομία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, όπως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις διοικητικής κράτησης και μπορεί να προσβληθεί από τον ενδιαφερόμενο αλλοδαπό σε επόμενο στάδιο.

Πηγή: protothema.gr