Β. Κικίλιας: Η χώρα είναι θωρακισμένη απέναντι στον κορωνοϊό..!!

Μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη απέναντι σε ενδεχόμενη εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα έστειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας και υπό τη σκιά της εξάπλωσης του ιού στη γειτονική Ιταλία.

«Εχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη δημόσια υγεία της χώρας. Είμαστε οργανωμένοι γιατί έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία όσα ύποπτα κρούσματα έχουν παρουσιαστεί», είπε ο κ. Κικίλιας απευθύνοντας έκκληση «να συμπεριφερθούμε με ψυχραιμία».

«Ο συγκεκριμένος ιός προσομοιάζει με σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, επιτροπή ειδικών που παρακολουθεί τις εξελίξεις κ.α.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε την δημόσια υγεία. Να δείξουμε ψυχραιμία και να τα τηρήσουμε όλοι αυτά με θρησκευτική ευλάβεια», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Κικιλίας παραπέμποντας σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις το απόγευμα από τον επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Πηγή: kathimerini.gr