Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οι συλληφθέντες για τα 300 κιλά κοκαΐνης – Η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν

Στον τέταρτο ειδικό ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τέσσερις συλληφθέντες για το φορτίο των σχεδόν 300 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, την περασμένη Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες, όλοι Άγγλοι, που πιάστηκαν για την κοκαΐνη, διώκονται για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα που με αφετηρία τη Λατινική Αμερική εισήγαγε στην Ευρώπη και την Αυστραλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορούμενων φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα.

Υποβαθμίζουν το ρόλο τους στο κύκλωμα

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) στις απολογίες τους θα επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν το ρόλο τους στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, τοποθετώντας τους εαυτούς τους σε κατώτερη βαθμίδα.

Το παράνομο φορτίο, η αξία του οποίου ξεπερνάει τα 14 εκατ. Ευρώ, κατασχέθηκε σε πολυτελή βίλα που είχαν νοικιάσει οι δράστες σε περιοχή της Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Είχε εισαχθεί, προηγουμένως, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε κοντέινερ που μετέφερε νόμιμο φορτίο με μπανάνες.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού, ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Εξάλλου, οι διωκτικές Αρχές φαίνεται να έχουν στοιχεία που συνδέουν το ίδιο κύκλωμα με την ποσότητα – μαμούθ των 654 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Απρίλιο σε λιμάνι της Καλαβρίας, στην Ιταλία, πάλι σε κοντέινερ με μπανάνες, και προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News