Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Κορυφαίος προορισμός για τους τουρίστες από το Ισραήλ

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους τουρίστες από το Ισραήλ, καθώς επιβεβαιώθηκε η έντονη επιθυμία τους να τη γνωρίσουν, τόσο λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών τους με την πόλη, όσο και χάρη στο γενικότερο ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό.

Στη διάρκεια webinar, που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Τουρισμού της Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA), όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση, η πόλη έχει καθιερωθεί ως ένας δημοφιλής city break προορισμός, ενώ σημαντικό πλεονέκτημα για την προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ συνιστά η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

«Οι Ισραηλινοί αγαπούν τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί την θεωρούν μια μικρή Ιερουσαλήμ, που τους αγκαλιάζει με ασφάλεια. Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός γι’ αυτούς. Η αίγλη της πόλης ως πρωτεύουσας του σεφαραδιτισμού, η επικείμενη κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος και η τάση των Ισραηλινών να αναζητούν ταξίδια εμπειρίας τοποθετούν τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή των ιδανικών προορισμών.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με συντονισμένες ενέργειες, προβάλλει και υπενθυμίζει όλα τα πλεονεκτήματα της “Madre de Israel” σ’ αυτή την ισχυρή τουριστική αγορά» υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, πρόεδρος του ΟΤΘ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News