Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες

Οι εικόνες με το πλημμυρισμένο λεωφορείο, την γεμάτη νερά υπόγεια διάβαση, τα βυθισμένα αυτοκίνητα, τους δρόμους ποτάμια, αποτέλεσμα της νεροποντής που έπληξε το απόγευμα της Τρίτης (14.06.2022) τη Θεσσαλονίκη δεν πέρασαν απαρατήρητες ούτε από τον εισαγγελέα.

Ήδη, υπάρχει παρέμβαση εισαγγελέα για την πλημμυρισμένη Θεσσαλονίκη, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, να διερευνά ποινικές ευθύνες κατά παντός υπευθύνου.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν τυχόν πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται με τη συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Από την έντονη βροχόπτωση, που συνοδεύτηκε κατά διαστήματα από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά περισσότερες από 470 κλήσεις. Τα συνεργεία της προχώρησαν σε 40 αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβησαν σε τέσσερις περιπτώσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και για πέντε κοπές δέντρων.

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News