Πολιτική

Τετ α τετ Τσίπρα με Τζορτζ Τσούνη – Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί σαν να έχουν προκηρυχθεί εκλογές

Τα εθνικά θέματα και η ακρίβεια βρίσκονται πρώτα στην ατζέντα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα (14.06.2022)  να συναντηθεί με τον νέο Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφράσει στον Τζορτζ Τσούνη την ανησυχία του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ για το παζάρι που γίνεται στο ΝΑΤΟ με αφορμή τις ενστάσεις της Τουρκίας για την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την ανησυχία του για τις δηλώσεις του νυν αλλά και του πρώην ΓΓ του ΝΑΤΟ για παζάρι Τουρκίας ΗΠΑ με στόχο τα F16», έλεγαν πηγές της Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει άλλωστε στην Φιλανδή πρωθυπουργό -στην συνάντηση τους στην Αθήνα όσο και σε αξιωματούχους της χώρας που επισκέφτηκαν την Αθήνα – ότι τυχόν ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ με τρόπο που να βλάπτει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, δεν θα γίνει αποδεκτή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι προκειμένου να καμφθούν οι τουρκικές αντιρρήσεις, το ΝΑΤΟ δεν αποκλείεται να συναινέσει στην επιπλέον εξοπλιστική αναβάθμιση των γειτόνων μας. 

Ακρίβεια και… εκλογές

Εν τω μεταξύ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των πρωτοβουλιών που σχεδιάζονται από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς όπως λένε στην Κουμουνδούρου η χώρα πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσει έναν νέο Γολγοθά.

«Χρειαζόμαστε πολιτική σύγκρουσης με τον πυρήνα της ακρίβειας» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,  κάνοντας λόγο για «επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, μείωση του ΕΦΚ στα ενεργειακά προϊόντα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα και γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υπενθυμίζουν τις 5 + 1 δεσμεύσεις που παρουσίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση ανάσχεση της ακρίβειας, που «συνδυάζονται με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στο κρίσιμο πεδίο της ενέργειας, με ενίσχυση του ρόλου του Δημοσίου και εκπόνηση μια ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής».

«Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σωθεί η οικονομία της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης  επισημαίνοντας παράλληλα  ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης αποτυπώνει τη διαχειριστική της ανεπάρκεια και αναδεικνύει την πλήρη απουσία ενός συνεκτικού σχεδίου για την ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας». «Αντί να αξιοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης ως εργαλείο σχεδιασμένης ενίσχυσης της περιφερειακής ανάκαμψης, βλέπουμε τη χρηματοδότηση σκόρπιων έργων και αποσπασματικών δράσεων» τόνισε.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ακόμα ότι «δικός μας στόχος είναι δεδομένος: εκλογές το συντομότερο δυνατό για να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και να έρθει μια νέα αρχή στη χώρα υπό προοδευτική κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λειτουργεί σαν να έχουν προκηρυχτεί ήδη οι εκλογές.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει τις επαφές του για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι επιτελείς ολοκληρώνουν την επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News