Τα 10 διάσημα φιλιά του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ : Σε φαλακρούς μαλιάδες χειροφιλήματα και μες την καλή χαρά (φωτό)..!!

«Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο» για τον φιλικό και διαχυτικό πρόεδρο της Κομισιόν.

Όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποσχέθηκε μια «νέα αρχή» για το θεσμικό όργανο και για την ΕΕ, λέγοντας ότι θα «σηκώσει τα μανίκια και θα στρωθεί στη δουλειά», στις Βρυξέλλες.

Ήταν μια εντυπωσιακή δήλωση από έναν άνθρωπο που εδώ και δεκαετίες υπήρξε  ενεργό και δραστήριο μέλος της ευρωπαϊκής πολιτικής – ένας άψογος παίκτης στο παρασκήνιο. 

Μπόικο Μπορίσοφ

 

Το έργο του ήταν πολύ δύσκολο και είχε πολύ δύσκολα θέματα να αντιμετωπίσει: Από το μεταναστευτικό μέχρι το Brexit και τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.

Γιούνκερ- Μέρκελ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεχώρισε για τις προσπάθειες του να επιλύσει τα σοβαρά αυτά ζητήματα και τις περισσότερες φορές έπαιξε το ρόλο «ειρηνοποιού» ανάμεσα σε «αντιμαχόμενες πλευρές».

Frans Timmermans

Ξεχώρισε όμως και για το χαλαρό στυλ και την διαχυτικότητα του.Αγκαλιές, φιλιά , φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, έκαναν τον Γιούνκερ, το πιο «φιλικό»  στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Δεν δίστασε να υιοθετήσει αυτό το «διαχυτικό στυλ» που τον διαχωρίζει από την εικόνα του πάντα «σοβαρού» , «σκληροπυρηνικού» ηγέτη.

Σιμονέτα Σομαρούγκα

Κριστίν Λαγκάρντ

Πιέρ Μοσκοβίσι

Γεμάτος αβρότητα φιλά το χέρι της Κριστίν Λαγκάρντ, αγκαλιάζει την Άνγκελα Μέρκελ και δείχνει έτοιμος να της δώσει ένα γλυκό φιλί, χαϊδεύει το κεφάλι του Carlos Moedas, φιλά με αγάπη τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, δίνει ένα γλυκό φιλί στην Ελβετίδα Σιμονέτα Σομαρούγκα, αγκαλιάζει τον Ντόναλντ Τασκ, δείχνει πανευτυχής στην αγκαλιά του πρώην αντιπρόεδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, φιλά τη φαλάκρα του Frans Timmermans, και του Πιέρ Μοσκοβίσι, χαϊδεύει τα μαλιά του Brendan Keenan και πιάνει φιλικά από το λαιμό τον Λουίς ντε Γκίντος.

Τζο Μπάιντεν

Brendan Keenan

Ντόναλντ Τασκ

Carlos Moedas

Λουίς ντε Γκίντος

Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο…. για τον διαχυτικό και φιλικό Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Απολαύστε τον στα 10 καλύτερα φιλιά που έδωσε όπως τα συγκεντρώνει στο ρεπορτάζ της η Politico.

Πηγή: eirinika.gr