Αθλητικά Νέα

Σπανούλης: «Ο Ολυμπιακός ήταν πιεσμένος, πρέπει να έχεις υπομονή όταν είσαι προπονητής»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για τον μεγάλο τελικό της Εuroleague στον οποίο η ομάδα του η Μονακό θα διεκδικίσει το τρόπαιο απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (25/5/25, 20:00) με τον τεχνικό των Γάλλων να στέκεται και στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος έχει μπροστά του μια ιστορική ευκαιρία να κατακτήσει την πρώτη του Euroleague ως προπονητής, έχοντας ήδη τρεις τίτλους στο ενεργητικό του ως παίκτης θα μπει σε ένα πολύ κλειστό club εάν τα καταφέρει, αφού θα έχει σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

O «Kill Bill» ενόψει του αγώνα στάθηκε στην πίστη που είχε όταν ανέλαβε τη Μονακό πως οι Γάλλοι θα μπορέσουν να φτάσουν να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ στάθηκε στις διαφορές που έχει να είσαι παίκτης με το να κοουτσάρεις από τον πάγκο. Μάλιστα από τις δηλώσεις του δεν γινόταν να μην αναφερθεί και στον Ολυμπιακό για τον οποίο όπως τόνισε ότι είχε μεγάλη πίεση στην αναμέτρηση.

Τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη

Για το αν περίμενε να έρθουν τόσο γρήγορα τα αποτελέσματα όταν αναλάμβανε:

«Ναι το πίστευα, αλλιώς δεν θα έκανα μία τέτοια κίνηση. Το πίστευα πάρα πολύ».

Για το ότι ανέλαβε στη μέση της χρονιάς:

«Είναι πιο δύσκολο, σίγουρα δεν είναι εύκολο να πας στη μέση της χρονιάς. Εσύ θέλεις να βάλεις τα δικά σου πράγματα, πρέπει να τα βάλεις με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να κερδίσεις τους παίκτες».

Για το ότι δεν έχει την μπάλα στα χέρια του:

«Με αυτό πρέπει να ζήσουμε. Δεν πρέπει να νευριάζεις, πρέπει να έχεις υπομονή, να διδάξεις, να μάθεις, να δουλέψεις. Όταν θα το κάνει ο παίκτης κάποια στιγμή είναι μεγάλη ικανοποίηση για τον προπονητή».

Για το ότι είναι ευνοϊκό για τους παίκτες να έχουν έναν προπονητή με τέτοιες παραστάσεις:

«Προσπαθώ να βάλω τα παιδιά στη σωστή θέση, να πάρω το καλύτερο από τον καθένα. Μέσα από την προπόνηση έρχεται και η βελτίωση».

Για τον Μάικ Τζέιμς:

«Ο Μάικ Τζέιμς έχει κάνει πάρα πολλά καλά παιχνίδια αυτή τη χρονιά. Είχε τρομερή ωριμότητα, έπαιξε εκπληκτική άμυνα. Ήταν ηγέτης. Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να ξέρεις να διαχειρίζεσαι και μεγάλους παίκτες. Τον σεβασμό σου απέναντι σε έναν παίκτη τον κερδίζεις».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό:

«Τους είδα λίγο πιεσμένους. Πιστεύω όλο αυτό το άγχος του φαβορί, της πρώτης θέσης, κάπως είχαν μεγαλύτερη πίεση».

Για την πίεση:

«Η πίεση δουλεύεται από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος. Αν περιμένουμε να διώξουμε την πίεση τελευταία μέρα αυτό προσωπικά στην ομάδα μου δεν μπορώ να το κάνω. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι από την πρώτη μέρα δουλεύεις το θέμα της πνευματικής ετοιμότητας μέσα από αντιξοότητες, δυσκολίες, ήττες, νίκες. Ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να προπονεί την ομάδα του. Βλέπουμε υπάρχουν εξαιρετικοί προπονητές που έχουν πετύχει με διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν προπονητές που άλλη φιλοσοφία και έχουν κερδίσει την Euroleague. Ο καθένας έχει τον τρόπο του».

Για το αν είναι μόνο θέμα καρδιάς:

«Δεν είναι μόνο θέμα καρδιάς, πρέπει να βάλεις και τακτική. Το πιο σημαντικό είναι να είσαι δυνατός στα δύσκολα σημεία».

Για το τι θα κάνει το βράδυ για να χαλαρώσει:

«Ό,τι κάνουμε κάθε μέρα, θα μιλήσουμε, θα συζητήσουμε, ο καθένας έχει τα γούρια του».

Για το αν είναι πιο χαλαρός ως προπονητής:

«Όχι, αλλά άλλος είναι ο ρόλος μου σαν παίκτης, άλλος σαν προπονητής. Σαν παίκτης κλείνεσαι πιο πολύ στον εαυτό σου, συγκεντρώνεσαι».

Για τα δυνατά σημεία της Φενέρμπαχτσε:

«Η Φενέρ είναι εξαιρετική στο επιθετικό ριμπάουντ, έχει πάρα πολύ καλό τρίποντο. Παίζει ένα μπάσκετ και μοντέρνο και σύγχρονο».

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

«Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τον Τι Τζέι Σορτς – Done deal» γράφουν στη Σερβία

admin

Χρήστος Ζαφείρης: Με ελληνική σημαία και καπνογόνο στη φιέστα για το πρωτάθλημα της Σλάβια Πράγας

admin

Ο Ευθύμης Κουλούρης πρώτος σκόρερ στην Πολωνία, εκτός Ευρώπης η Πόγκον

admin