Αθλητικά Νέα

Ρεάλ – Ολυμπιακός ανάλυση: Η επιστροφή Φουρνιέ και η Λερναία Ύδρα του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός έγινε η δεύτερη ομάδα που έκλεισε θέση στο Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι, στέλνοντας πρόωρα σπίτι τη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία κέρδισε τρεις φορές σε τέσσερα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τελειώσει τη σειρά στη Μαδρίτη και να μην επιστρέψει στη Ρεάλ να συνεχίζει να ονειρεύεται ανατροπές. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε των Μαδριλένων με 86-84 και πήρε το εισιτήριο για το Final Four της Euroleague, όπου στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Μονακό.

Η επιστροφή Φουρνιέ έδωσε άλλη διάσταση στην επίθεση του Ολυμπιακού

Ο Εβάν Φουρνιέ απουσίασε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο μοναδικό δηλαδή παιχνίδι που κατάφεραν να νικήσουν τους Μαδριλένους.

Η επιστροφή του Γάλλου σούπερ σταρ στη δράση απογείωσε το επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών, με τον Φουρνιέ να σταματάει στους 23 πόντους και τη Ρεάλ να τον σταματάει μόνο με φάουλ.

Μοναδικά ψεγάδια στην παρουσία του στο τέταρτο παιχνίδι, ήταν η κρίσιμη άστοχη βολή στο φινάλε, αλλά και τα 5 λάθη που υπέπεσε σε όλο τον αγώνα.

Ο ηγέτης Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ήταν επιδραστικός στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο ήταν όλα τα λεφτά για τους Πειραιώτες, εκτελώντας τη Ρεάλ από την περιφέρεια.

Όταν η μπάλα “έκαιγε” στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Έλληνας φόργουορντ βομβάρδισε το μαδριλένικο καλάθι με τρία τρίποντα, κάνοντας ξεκάθαρο στη Ρεάλ ότι το φετινό ταξίδι της στην Euroleague θα τελείωνε την Πρωτομαγιά.

Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε γιατί είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ξεσηκώνοντας τους πάντες με το πάθος του.

Η ήσυχη βραδιά του Βεζένκοφ 

Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της καριέρας του στον Ολυμπιακό, μένοντας άποντος στο πρώτο μισό του τέταρτου αγώνα στη Μαδρίτη.

Συνολικά σημείωσε 10 πόντους, πετυχαίνοντας, όμως, κρίσιμα καλάθια στο φινάλε του αγώνα, ενώ έκανε και πολύ δουλειά στη δημιουργία, μοιράζοντας έξι ασίστ.

Για τα δεδομένα του Βεζένκοφ, πάντως, η βραδιά ήταν γενικά ήσυχη γι’ αυτόν, ωστόσο ο καλοδουλεμένος Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέρει να κερδίζει και χωρίς ο Βούλγαρος φόργουορντ να χρειαστεί να κάνει όργια στο παρκέ.

Ο Έλληνας προπονητής έχει χτίσει μία ομάδα “Λερναία Ύδρα”, η οποία έχει διάφορους πρωταγωνιστές που μπορούν να δώσουν λύσεις. Σήμερα ήταν ο Φουρνιέ, ο Γκος στο πρώτο μέρος και ο Παπανικολάου στο δεύτερο.


Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Η Sunel Arena αλλάζει – Όλες οι παρεμβάσεις στο γήπεδο της ΑΕΚ στα Άνω Λιόσια

admin

Η Παναχαϊκή αποβλήθηκε από τη Super League 2

admin

Παναθηναϊκός: Μέσα Μαξίμοβιτς και Τζούρισιτς για ΑΕΚ

admin