Αθλητικά Νέα

Οι κοινωνικές δράσεις της ΕΟΚ στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ

Η ΕΟΚ θα διοργανώσει ορισμένες κοινωνικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του Προολυμπιακού τουρνουά στο ΣΕΦ, στο οποίο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

Το ΣΕΦ θα διεξαχθεί ένας από τους ομίλους του Προολυμπιακού τουρνουά, με την ΕΟΚ στο πλαίσιο των αναμετρήσεων οι οποίες θα κρίνουν ποια χώρα εκ των Ελλάδα, Σλοβενία, Αίγυπτο, Δομινικανή Δημοκρατία, Νέα Ζηλανδία και Κροατία θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΟΚ θα δώσει τη δυνατότητα σε πλήθος κόσμους να λάβει μέρος σε μια σειρά από ενέργειες για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση στον τομέα της υγείας στον κόσμο που θα δώσει το παρών.

Μια πολύ όμορφη και σημαντική κίνηση από την ομοσπονδία μπάσκετ, η οποία θέλει να δείξει και το κοινωνικό της πρόσωπο.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας “EOK Plus+” και της συμμετοχής της στο FIBΑ Foundation, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα διοργανώσει μια σειρά κοινωνικών ενεργειών καθ’ όλη τη διάρκεια του Προολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.

Ειδικότερα, ο κόσμος θα μπορεί καθημερινά να παραβρεθεί από τις 17:00 έως τις 21:00 στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου (περιοχή Ω Θαλάσσης), όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τη θεματική «Υγεία και Ευημερία».

Η Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ), ο Οργανισμός Κατά Των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), η Εταιρία Alhzeimer Αθηνών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis θα έχουν θεματικά περίπτερα στα οποία θα παρουσιαστούν διαδραστικές ενέργειες από το επιστημονικό προσωπικό των παραπάνω φορέων.

Ταυτόχρονα, άτομα από ιδρύματα και δομές υποστήριξης θα φιλοξενηθούν στους αγώνες της διοργάνωσης, έχοντας ως σκοπό την προώθηση της «Ισότητας και της Συμπερίληψης» μέσω του αθλητισμού.

Μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών θα παρακολουθήσουν απτικά αγώνες της διοργάνωσης μέσω ειδικά διαμορφωμένων μακετών αναπαράστασης γηπέδου μπάσκετ και με τη συνδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής.

Η προώθηση των κοινωνικών ζητημάτων μέσω του αθλητισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ΕΟΚ και της FIBA, οι οποίες συνεργάζονται στενά για το σκοπό αυτό στο πλαίσιο των δράσεων Basketball For Good.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Euro 2024: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην ενδεκάδα της Marca με τις απογοητεύσεις της διοργάνωσης

admin

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί: «Μαζί ζήσαμε μοναδικές στιγμές αρχηγέ»

admin

ΠΑΟΚ: Πρόβλημα με Βιεϊρίνια, αποχώρησε με ενοχλήσεις από τον αγώνα με τη Φίτεσε

admin