Ευ Ζην

Σε υπέροχη ροζ στέγη χτυπάει η «καρδιά» του Μήνα Αρχιτεκτονικής στο Ρότερνταμ | in.gr

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση του χώρου των αχρησιμοποίητων στεγών στο Ρότερνταμ, το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV εγκαινίασε πριν από λίγο καιρό το «The Podium»: μια ύψους 29 μέτρων ροζ πλατφόρμα, η οποία επιτρέπει στο κοινό πρόσβαση στη στέγη του μουσείου Het Nieuwe Instituut μέσω μιας εξωτερικής επίσης ροζ κλίμακας 143 σκαλιών.

«Θέλουμε να τραβήξουμε περισσότερο την προσοχή σε αυτό το δεύτερο επίπεδο της πόλης, με χρώμα και ειδικές εγκαταστάσεις: αν το κάνουμε πιο «πράσινο» και πιο συνδεδεμένο, η πόλη θα γίνει πιο βιώσιμη για τον κάθε ένα» σχολίασε ο αρχιτέκτονας Gijs Rikken του MVRDV.

Βαμμένη με ροζ χρώμα που δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός, η με εμβαδόν 600 τετραγωνικά μέτρα στέγη είναι η καρδιά του Μήνα Αρχιτεκτονικής του Ρότερνταμ καθ’ όλον τον Ιούνιο. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν θέα του αστικού ιστού, συμπεριλαμβανομένου του καλυμμένου με ανακλαστικές επιφάνειες Depot Boijmans Van Beuningen που επίσης σχεδίασε το MVRDV. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το «The Podium» θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις όπως συναυλίες τζαζ και μαθήματα γιόγκα. Θα οργανωθούν πολλές δραστηριότητες για παιδιά, συμπεριλαμβανομένης παιδικής κατασκήνωσης.

Το «The Podium» προέκυψε ως τρόπος να προσελκυστεί η προσοχή σε έκθεση της δουλειάς του αρχιτεκτονικού γραφείου, η οποία αυτό τον καιρό φιλοξενείται στον τελευταίο όροφο του Het Nieuwe Instituut. Λόγω εργασιών στον δημόσιο χώρο έξω από το μουσείο και του ότι η είσοδός του είναι λιγότερο ορατή και προσβάσιμη, το MVRDV συνέλαβε την ιδέα μια εναλλακτικής πρόσβασης μέσω μια μεγάλης εξωτερικής κλίμακας. «Η εγκατάσταση ταιριάζει με μια παράδοση που έχει χτίσει το MVRDV με τον προγραμματισμό του τοπίου στεγών» πρόσθεσε ο Rikken. «Στο Ρότερνταμ ξεκίνησε το 2006 με την επέκταση της στέγης του Didden Village και συνεχίστηκε με το «Stairs to Kriterion», το 2016. Φέτος, βελτιώνουμε τις στέγες με το πορτοκαλί «Rooftop Walk» και το ροζ «The Podium»».

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η πρόσβαση στην «καρδιά του φεστιβάλ» είναι δωρεάν. Τους επόμενους μήνες, θα απαιτείται εισιτήριο 3 ευρώ καθώς και επιλογή της ώρας επίσκεψης (στον ιστότοπο του μουσείου).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr


Πηγή: www.in.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News