27.7 C
Αθήνα
Πολιτική

Σχεδόν έτοιμο το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Εξορμήσεις σε όλη την χώρα το επόμενο διάστημα

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Χριστοδουλάκης και η ομάδα στελεχών, που τον πλαισίωσε, ολοκληρώνουν τη συγγραφή και πλησιάζει η ώρα το πρόγραμμα θέσεων να τεθεί υπόψιν των βουλευτών και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου στην κοινή συνεδρίαση Π.Σ.- Κ.Ο. που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

Στα τέλη Ιουλίου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση για την διαβούλευση με τους πολίτες σε μια ειδική εκδήλωση εκτός Αθηνών, ίσως στην Κρήτη.

Όλες τις προηγούμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί εξορμήσεις κλιμακίων στελεχών στην Καβάλα, στην Κόρινθο, στην Καλαμάτα, στις Σέρρες, στην Κατερίνη, στη Λέσβο και στην Αττική.

Αν δεν υπάρξει τελικά εκλογικός αιφνιδιασμός το Σεπτέμβριο, ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου θα είναι αφιερωμένος σε μπαράζ εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα με κατάληξη στην προγραμματική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. 

Οι βασικοί άξονες

Κατά πληροφορίες στο νέο κείμενο περιγράφονται πολιτικές εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης με καινοτομία και εξωστρέφεια για τους τομείς της μεταποίησης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού, των δικτύων ενέργειας και των μεταφορών με κύρια πηγή χρηματοδοτήσεων τους αναξιοποίητους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Παρουσιάζεται σχέδιο πλήρους και ομαλής απανθρακοποίησης της παραγωγής ενέργειας, χωροθέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων με σύγχρονα πρότυπα και περιβαλλοντική προστασία. Προβλέπονται σχέδια χρηματοδοτήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις νεοφυείς (start-ups).

Ξεχωριστή θέση κατέχει το κεφάλαιο για την «Ψηφιακή Ελλάδα» ένα ολιστικό σχέδιο κι όχι απλώς αποσπασματικές ψηφιοποιήσεις λειτουργιών του δημοσίου. 

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για νέα ζευγάρια με την ανέγερση χιλιάδων κατοικιών από το Ταμείο Ανάκαμψης με ταυτόχρονη στήριξη της Εργασίας, σε όλες τις σύγχρονες μορφές της (ψηφιακές πλατφόρμες κλπ) με κανόνες και αξιοπρέπεια. 

Για την Υγεία περιλαμβάνονται προτάσεις για ένα επαρκώς στελεχωμένο και οργανωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Προληπτικής Υγείας αλλά και αύξηση των ΜΕΘ. Στο τομέα των Συντάξεων προτείνεται η επαναφορά του ΕΚΑΣ που το ΠΑΣΟΚ θέσπισε. 

Όσον αφορά τις δημοσιονομικές προοπτικές δίνεται έμφαση στην καλύτερη είσπραξη εσόδων και την φορολόγηση πλούτου με συγκράτηση και αξιολόγηση δημοσίων καταναλωτικών δαπανών. Άντληση επενδυτικών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μεγάλο μέρος των θέσεων αφορά σειρά μεταρρυθμίσεων στο Κράτος και την Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση για περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία μέσω και της αξιοποίησης της ψηφιακής τεχνολογίας. Ένας τομέας που το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ιστορική και αξιακή παρακαταθήκη (ΑΣΕΠ, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές κλπ). Εκσυγχρονισμός και επιχειρησιακή αναβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: www.newsit.gr

googlenews

Ακολουθήστε το Radio Secret  στο Google News

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Οι ημέρες της ένοχης σιωπής τελειώνουν για τον κύριο Μητσοτάκη

admin

Κυβέρνηση σε ΠΑΣΟΚ: Από λάθος έως έωλα τα ερωτήματα για το ηλεκτρονικό αρχείο διατάξεων για τις παρακολουθήσεις

admin

ΣΥΡΙΖΑ: H ΝΔ με απίστευτα λογικά άλματα διαστρεβλώνει την απάντηση της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
Μετάβαση στο περιεχόμενο