Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά έξω από τη Λεμεσό – Έκκληση για βοήθεια από τη βρετανική βάση..!!

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσε η Πυροσβεστική πτοκειμένου να σβήσει μεγάλη πυρκαγιάς μεταξύ των χωριών Λόφου και Αγίου Θεράπων στη Λεμεσό.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού και τα πτητικά μέσα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή των Βρετανικών Βάσεων σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροεσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στο κοινό που διακινείται στις περιοχές των κοινοτήτων Άγιος Θεράπων και Λόφου, στην επαρχία Λεμεσού, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύκτας σε δύσβατη περιοχή των δύο κοινοτήτων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της σήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου.

Η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ το έργο κατάσβεσης της δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι δρόμοι Άλασσας – Αγίου Θεράπων και Πλατρών – Λόφου είναι κλειστοί για τους διερχόμενους οδηγούς, λόγω της πυρκαγιάς και των προσπαθειών που καταβάλλονται για ασφαλή κατάσβεση της.

Καλείται το κοινό, να αποφεύγει τις διακινήσεις προς τις πιο πάνω περιοχές, ιδιαίτερα οι κυνηγοί που θα εξορμήσουν στα ορεινά για τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.

Πηγή: cyprustimes