Αρνητική η γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ – μελών της Προανακριτικής Επιτροπής Τριαντόπουλου.
Η άρση ασυλίας είχε ζητηθεί μετά τη μήνυση που έχει υποβάλει η πρόεδρος του Συλλόγου των Οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας σχετικά με τις θέσεις και την ψήφο τους στην λειτουργία του έργου της Επιτροπής.
Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα οι βουλευτές δεν μπορεί να διώκονται για τις θέσεις, τις απόψεις τους και την ψήφο τους η οποία παρέχεται κατά συνείδηση.
«Παρών» ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά με το γενικότερο σκεπτικό ότι είναι μεν κάθετα αντίθετοι με τη στάση της ΝΔ στην Επιτροπή αλλά δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η ψήφος των βουλευτών. Αντίθετα «υπέρ» της άρσης ασυλίας των «14» ψήφισαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας.
Η μήνυση στρέφεται κατά των 14 βουλευτών της ΝΔ που μετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή Τριαντόπουλου και είναι οι: Παναγής Καππάτος, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Βρεττάκος, Αγγελική Δεληκάρη, Θανάσης Ζεμπίλης, Μαρία Κεφάλα, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Νεοκλής Κρητικός, Περικλής Μαντάς, Τζίνα Οικονόμου, Σταύρος Παπασωτηρίου και Ασημίνα Σκόνδρα. Πολλοί εκ των «14» παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.
Την επόμενη εβδομάδα η υπόθεση θα εισαχθεί για συζήτηση και τελική λήψη απόφασης με ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Πηγή: www.newsit.gr