Πολιτική

Την έκθεση για το Κυπριακό συζήτησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης με την απεσταλμένη του ΟΗΕ

Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον που είχε με την απεσταλμένη του ΟΗΕ, Μαρία Ανχέλα Ολγίν, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα να συνεργαστεί με Κύπρο, και να προσφέρει τις υπηρεσίες της για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν για την επανεκκίνηση επανεκκίνηση του διαλόγου, δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να παράσχει τις υπηρεσίες της στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Η διαίρεση του νησιού για 50 χρόνια, τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών στην προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, είναι μία μη αποδεκτή κατάσταση και θα πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η έκθεση για το Κυπριακό που υπέβαλε, χθες (10.07.2024), η προσωπική απεσταλμένη προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το ακριβές περιεχόμενο της οποίας δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στα μέρη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι για την Ελλάδα η επανένωση της Κύπρου και η επίλυση του Κυπριακού είναι ύψιστη προτεραιότητα και δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητο ότι η διαδικασία στο πλαίσιο του Οργανισμού δεν μπορεί να υφίσταται από τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κασσελάκης για Τσίπρα: Προσδοκώ να δίνει το παράδειγμα ως ιστορικός ηγέτης του χώρου

admin

Άδωνις Γεωργιάδης για προστατευόμενους μάρτυρες Novartis: Ώρα να βγουν οι κουκούλες

admin

Βασίλης Κικίλιας: Η φωτιά στα Δερβενοχώρια αντιμετωπίστηκε σε λιγότερο από 1,5 ώρα

admin