Πολιτική

Θεοχάρης, Ανδριανός και Δερμεντζόπουλος: Το προφίλ των νέων υφυπουργών της κυβέρνησης

Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι παραιτήσεις των Βορίδη, Μπουκώρου, Χατζηβασιλείου και Σταμενίτη έφερε έναν μίνι ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη πλέον ο Θάνος Πλεύρης θα ηγείται του κρίσιμου υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι 3 νέοι υφυπουργοί της κυβέρνησης. 

Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Ανδριανός και Χρήστος Δερμεντζόπουλος αποτελούν τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποία θα αναλάβουν θέσεις υφυπουργών στο Εξωτερικών, στο Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Εξωτερικών αντίστοιχα. 

Χάρης Θεοχάρης ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών

Ο Χάρης Θεοχάρης είναι ένας από τους βουλευτές της ΝΔ που έχει βρεθεί σε σημαντικά κυβερνητικά πόστα. Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα και έχει σπουδάσει μηχανικός λογισμικού. 

Το 2011, έγινε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Aπό από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Εξελέγη βουλευτής για πρώτη φορά με το Ποτάμι στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Στις 19 Απριλίου 2016 ο Χάρης Θεοχάρης ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής για περισσότερο από 2 χρόνια.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών. Στις 9 Ιουλίου ορίστηκε υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023, επανεξελέγη βουλευτής στην ίδια περιφέρεια. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός

Ο Γιάννης Ανδριανός γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1959, Νέα Επίδαυρος είναι ένας από τους παλιούς βουλευτές της ΝΔ και έχει δουλέψει ως δημοσιογράφος.

Έχει διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού Γραφείου Τύπου του Κώστα Καραμανλή (2004-2009) και, παλαιότερα υπήρξε διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (2000-2004) και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ (1997-2000).

Εκλέγεται βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 2009. Από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015 διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Ανδριανού και έχουν μία κόρη.

Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος είναι η έκπληξη στο κυβερνητικό σχήμα. Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα, το 1984, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο (ΑΠΘ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ-Hult International Business School) με σπουδές και εργασία σε Λονδίνο, Βοστώνη, Σανγκάη, Αθήνα, και Θεσσαλονίκη.

Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019 και 2023. Παράλληλα, έχει διατελέσει Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Ν.Α. Ευρώπης (PA SEECP), μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων κ.α.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Θάνος Πλεύρης: Η πορεία του νέου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου – Η νομική, το ιατρικό δίκαιο και το χαρτοφυλάκιο επί κορονοϊού

admin

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στους Πλεύρη, Θεοχάρη, Ανδριανό και Δερμεντζόπουλο – Το ταξίδι στα Χανιά που δεν έγινε

admin

Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης: Ποιοι είναι οι νέοι υφυπουργοί, τη Δευτέρα η ορκωμοσία

admin