Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Live η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha

Για το μαύρο χρήμα, τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλωντας για την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συναίρεσης και ρευστοποίησης και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος».

Για το ταξίδι στις ΗΠΑ ανέφερε πως αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια αφού μίλησε για τα όσα συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά τον κατηγόρησε για μισαλλοδοξία αναφορικά με την ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο.

«Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Όμως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Έχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς».

Συμφώνησε με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι «συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια.

Είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε».

Για το «μαύρο χρήμα» που αναφέρθηκε με ανάρτησή του είπε πως «έχει
νδιαφέρον ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έξω από το σύστημα λέει αυτές τις λέξεις γίνεται πανικός στο σύστημα» και στη συνέχεια εστίασε στο χρέος της ΝΔ.

«Δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».

Εξήγησε ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα μαύρου χρήματος, στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

«Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι αμιγώς πολιτική, το έργο που έκανε είναι πολύ καλό, το τιμώ και είναι η παρακαταθήκη στην οποία πρέπει να πορευτούμε», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

 

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Φειδίας Παναγιώτου: Για απαξίωση τον καταγγέλλουν συγγενείς αγνοουμένων της Κύπρου – «Δεν είσαι η μόνη ορφανή»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα για την ακρίβεια

admin

Κυβέρνηση: Χρήσιμοι ηλίθιοι όσοι υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα

admin