Πολιτική

Σωκράτης Φάμελλος: «Η απόφαση για την Αυγή είχε ληφθεί πολύ νωρίτερα»

Στο κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή» αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ μίλησε και για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η απόφαση για τη βιωσιμότητα της «Αυγής» είχε παρθεί πολύ νωρίτερα» τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ΕΡΤ προσθέτοντας ότι  «το αδιέξοδο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πλέον μικρότερη χρηματοδότηση». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών προσθέτοντας ότι «οι πολίτες έστειλαν μήνυμα σε όλα τα κόμματα» αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Με τη δήλωση ότι «η πολιτική κρίνεται από τις πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι από τον προσωπικό χρόνο» ο κ. Φάμελλος στάθηκε στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό. «Κάναμε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέσσερις ημέρες από τις εκλογές, την οποία διακόψαμε λόγω συνέντευξης του κ. Κασσελάκη εκείνη την ώρα. Δεν ήταν το καλύτερο… αλλά το αποφασίσαμε. Το προγραμματίσαμε για την επόμενη Τετάρτη και εκείνη την ημέρα έφυγε για την Αμερική. Τεχνικά ήταν αδύνατο. Θα έπρεπε να έχουμε βρει τρόπο να το κάνουμε νωρίτερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αναβρασμό που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αλλά και τις πρωτοβουλίες του αρχηγού του κόμματος δήλωσε ότι «πήρε την απόφαση χθες να συνεδριάσουν τα όργανα την ερχόμενη εβδομάδα».

Και όπως τόνισε «τα στελέχη του κόμματος εκεί θα συζητήσουν για τα πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιολόγηση των εκλογών». Παράλληλα διέψευσε την πληροφορία ότι υπήρχε συλλογή υπογραφών από στελέχη του κόμματος διερωτώμενος εάν υπάρχει σχετικό κείμενο που να έχει δει κανείς. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο η κουβέντα πρέπει να επικεντρωθεί στο μήνυμα των ευρωεκλογών και όχι στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν εμπιστευόμαστε και δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη και στις ευρωεκλογές. Δεν εμπιστευόμαστε τα κόμματα και την πολιτική. Δεν πιστεύουμε τους πολιτικούς και τη συνέπεια των πολιτικών προγραμμάτων». Μιλώντας για την κυβέρνηση δήλωσε: «Όταν ο πολίτης κρίνει την αξιοπιστία της πολιτικής από το φόρο που θα πληρώσει αυτό είναι Μητσοτάκης».

«Το αδιέξοδο προήλθε γιατί έχουμε πολύ μικρότερη πλέον χρηματοδότηση»

Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» υποστήριξε ότι «υπάρχει σοβαρό οικονομικό ζήτημα και πρέπει να το λύσουμε». Μάλιστα, όπως είπε, «προφανώς θα βάλουμε τάξη και στα δικά μας και είμαστε υποχρεωμένοι… Το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί έχουμε πολύ μικρότερη πλέον χρηματοδότηση για τη μικρή και μεσαία κοινοβουλευτική δύναμη και δεν βγαίνουν στο επίπεδο του ισοζυγίου τα προηγούμενα οικονομικά».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για την ιστορική εφημερίδα που συνεχίζει ως Κυριακάτικο φύλλο και στο διαδίκτυο. «Το αν πρέπει να είναι δικτυακή, αν πρέπει να είναι κυριακάτικη, καθημερινή και ιδίως πώς μπορεί να προσαρμοστεί στη σημερινή καθημερινότητα, που όλες οι εφημερίδες δεν πουλάνε -και ιδιαίτερα οι κομματικές- είναι κάτι που θα το συζητήσουμε», όπως είπε.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι η σημαντική είδηση της χθεσινής ημέρας ήταν η ερώτηση στον πρωθυπουργό για τo «χαράτσι» των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις»

Αναφορικά με το θέμα των «μαύρων χρημάτων» στα ταμεία του κόμματος και τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αποστολάκη ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «το θέμα ξεκαθαρίστηκε και αν έχει κάποιος άλλος κάποια άλλη πληροφορία (να πάει) στον εισαγγελέα». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας δήλωσε ότι «συζητάμε συνέχεια για μια κομματική μικροπολιτική». Όσον για τα στελέχη που αποχωρούν ή εκφράζουν την αντίθεσή τους με την στρατηγική του κ. Κασσελάκη ανέφερε ότι «δεν περισσεύει κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση αν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη και το εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να «καθαρίσει το τοπίο από το παλιό κομμάτι» ο κ. Φάμελλος απάντησε: «Αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασσελάκης με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το Φεβρουάριο, είναι πρώτον ότι δεν αμφισβητείται η θέση του Προέδρου, αλλά δεύτερον και σημαντικότερο ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κασσελάκη για το κόμμα και την κτητική αντωνυμία που χρησιμοποίησε είπε ότι «δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεούται να υπηρετεί την ελληνική κοινωνία και τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και της χώρας είναι πάνω από τα συμφέροντά του».

«Το κόμμα βρίσκεται σε μετάβαση»

Ο κ. Φάμελλος μιλώντας στη συνέχεια για τα ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές τόνισε: «Οι εκλογές όμως και οι πολίτες μας έδωσαν και εμάς ένα σημαντικό μήνυμα ότι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Και οφείλω να σας πω ότι πολλά από αυτά που είπαμε στο συνέδριό μας δεν τα έχουμε υλοποιήσει ακόμα. Είμαστε ένα κόμμα το οποίο βρίσκεται σε μια μετάβαση που δεν έχει ισορροπήσει ακόμα. Πρέπει και ο πολιτικός μας λόγος και η πολιτική μας λειτουργία να ανέβει σε ένα άλλο επίπεδο», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ: Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη

admin

Μητσοτάκης: «Δεν καταργείται η πενθήμερη εργασία και το 40ωρο στην Ελλάδα»  

admin

Παύλος Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες της «Novartis»

admin