Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με ανάρτησή του στο X το απόγευμα της Τετάρτης (16.7.25).
Όπως τονίζει στην ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος με την οποία απαντά στην πρόταση της ΝΔ για εξεταστική στον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998 μέχρι σήμερα, υποχρέωση της κυβέρνησης αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και καταχράστηκαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Ενώ την κατηγορεί για συμψηφισμό.
«Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν ο ίδιος πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι οι Εξεταστικές δεν καταφέρνουν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη. Επίσης, δήλωσε ότι δήθεν θα πάρει πίσω τα λεφτά “από τους κλέφτες”. Λεφτά που ο ίδιος και οι υπουργοί του μοίρασαν», αναφέρει αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Και επισημαίνει: «Οι “κλέφτες” που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης είναι τα γαλάζια παιδιά που πλούτισαν παράνομα από δημόσιο χρήμα που μοίραζε το παρακράτος του. Κύριε Μητσοτάκη το να πάρετε πίσω τα χρήματα αποτελεί υποχρέωσή σας. Όπως υποχρέωση σας αποτελεί η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Και καμία Εξεταστική και κανένας συμψηφισμός δεν θα σας ξεπλύνει. Η μόνη λύση είναι η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ώστε να λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό και στη Δικαιοσύνη, όπως λέει από από την πρώτη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν ο ίδιος πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι οι Εξεταστικές δεν καταφέρνουν να διαφωτίσουν την κοινή γνώμη.
Επίσης, δήλωσε ότι δήθεν θα πάρει πίσω τα λεφτά «από τους κλέφτες». Λεφτά που ο ίδιος και οι υπουργοί… pic.twitter.com/wlnK2u5qVU
— Socratis Famellos (@SFamellos) July 16, 2025
«Εμείς θα τιμήσουμε τον όρκο μας στο Σύνταγμα για να έρθουν όλα στο φως. Έχουμε ήδη απαιτήσει την παραίτηση της απονομιμοποιημένης κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. Και είμαστε παρόντες για την προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανασάνει», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Σωκράτης Φάμελλος.
Πηγή: www.newsit.gr